Sport

Executivul mai vrea încă o lună de stare de alertă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pen­tru o perioadă de 30 de zile, începând de astăzi, 10 septembrie 2021.
Conform hotărârii, se aprobă, înce­pând cu data de 13 septembrie, con­ti­nuarea derulării proiectului-pilot, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Ae­ro­portului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pre­gă­tite în acest sens de către Centrul Chi­nologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.
Pe perioada menţionată, toate per­soanele care tranzitează terminalul so­siri din incinta Aeroportului Interna­ţio­nal Sibiu pot fi supuse verificărilor pen­tru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite. Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul pro­iectului-pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.
Tot din 13 septembrie, se aprobă derularea unui proiect-pilot similar, pen­tru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.