Angajați pe loc la Bursa locurilor de muncă din Hunedoara

Adriana Năstase

Un număr de 30 de hunedoreni au fost angajaţi ieri, pe loc, la „Bursa locurilor de muncă” organizată în municipiul Hune­doa­ra. Bursa locurilor de muncă a fost or­ga­nizată de AJOFM Hunedoara cu spri­jinul Primăriei municipiului. Alte 145 de persoane au fost selectate, tot ieri, pentru interviu sau probă de lucru în ve­derea angajării.

Salariile mari, la Deva
La „Bursa locurilor de muncă” de joi au participat 30 de agenţi economici care au ofertat, în total, 430 de locuri de muncă în domenii diferite, de la industrie şi comerţ până la alimentaţie publică şi servicii ho­teliere ori turistice. Nu au lipsit nici posturile destinate persoanelor cu studii superioare. S-au căutat, de exemplu, un director de hotel, analişti programatori sau ingineri – proiectanţi în domeniul instalaţiilor.
Un număr de 450 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au trecut pra­gul „Galeriei de Arte” Hunedoara, spa­ţiul în care s-a derulat „bursa”, între orele 10.00 şi 13.00.
Acțiunea le-a fost destinată tuturor hu­nedorenilor care nu au un job sau care do­resc un loc de muncă mai bun, dar se înca­drează şi în proiectul SICO – HD, derulat de AJOFM Hunedoara, în valoare de 900.000 de euro, finanţare obţinută prin intermediul GAL Urban Corvinia (grup de acţiune locală înfiinţat de Primăria Hunedoara).
„Am rugat Agenţia Judeţeană pentru Ocu­parea Forţei de Muncă să organizeze o bursă a locurilor de muncă şi la Hunedoara şi le mulţumesc celor de la Agenție că au acceptat invitaţia noastră. În principiu, este destul de greu să deplasezi un număr mare de oameni către reşedinţa de judeţ. Este mult mai simplu ca angajaţi ai AJOFM să vină într-o localitate. Este îmbucurător numărul mare al angajatorilor care solicită forţă de muncă. Înseamnă că angajatorii au încredere în această Agenţie. Astfel de evenimente sunt foarte importante pentru că orice comunitate îşi asigură cea mai mare parte din buget din impozitul pe venit. Impozitul pe venit se colectează de la angajaţii din localitatea ta. Toate oraşele din judeţul Hunedoara, cu excepţia reşe­dinţei de judeţ, suferă la acest capitol al bu­getului. De ce spun „cu excepţia reşedinţei de judeţ”? În reşedinţa de judeţ sunt toate instituţiile deconcentrate, Instituţia Pre­fec­tului, Consiliul Judeţean. Practic, toate salariile mari sunt concentrate într-un singur loc şi-atunci impozitul pe venit evi­dent că este mai mare în reşedinţa de judeţ, de exemplu de trei ori mai mare decât în municipiul Hunedoara.
Ca atare, este important ca toţi antre­pre­norii din municipiul Hunedoara să participe la astfel de evenimente, este important ca AJOFM-ul să continue să se implice în această direcţie şi este important ca oa­menii care vin la bursa locurilor de muncă să fie mulţumiţi de job-urile oferite şi, mai ales, de salarizare”, a declarat primarul mu­nicipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, pre­zent la Bursă.
Reprezentanţii AJOFM spun că vor mai organiza burse ale locurilor de muncă în mu­nicipiul Hunedoara ori de câte ori si­tuaţia o va impune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.