Oana Biriș, out din Prefectură!

Sorina Popa

Guvernul Cîţu a demis în şedinţa de ieri toţi cei 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi de la USR-PLUS. Premierul a confirmat re­vo­carea lor din funcţie în conferinţa de presă de după şedinţa de Guvern. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Nu sunt numiți alții în locul celor destituiți
„Azi (n.r.-ieri) am avut şi eliberări de pre­fecţi şi subprefecţii. Nu sunt numiţi alţii în locul lor. Atribuţiile lor vor fi luate de sub­prefecţi”, a declarat premeirul Florin Cîțu. Premierul, sprijinit de Ministerul Afacerilor Interne, i-a dat afară pe toţi prefecţii şi sub­prefecţii USR-PLUS. Mai precis, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi. Primul ministru a demis și 25 de secretari de stat şi un consilier de stat al USR-PLUS. Practic, USR PLUS a rămas la nivel de executiv doar cu câţiva oameni în diferite agenţii guver­na­mentale, dar şi aceştia vor fi daţi la o parte în următoarele zile.
În județ, Oana Biriș a fost numită în funcția de subprefect în martie 2021. La șase luni de la numirea ei pe post, premierul a demis tot ceea ce înseamnă prefect și subprefect de la USR-PLUS.
„Pot să mă întorc la a scrie exact așa cum simt după ce Guvernul României a destituit astăzi (n.r.-ieri) din funcție 14 prefecți si 29 de subprefecți USRPLUS.
Vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Instituția Prefectului – Județul Hunedoara pentru profesionalismul și dedicarea de care au dat dovadă zi de zi. De asemenea, mulțumesc pentru colaborare conducerilor instituțiilor deconcentrate, domnilor și doamnelor primari și echipelor alături de care „m-am lipit de fiecare doză de vaccin” sau „am sabotat campania de vaccinare”, depinde pe cine ascultăm.
Mă bucur că am putut fi în serviciul oa­­menilor, atât cât am putut. Nu sun­tem puri și nici perfecți în partidul din care fac parte, dar am dovedit și vom do­vedi cu fiecare ocazie că vrem doar să servim interesul comun în mod cinstit.
România se schimbă, oricâtă re­zis­­tență opune vechiul sistem”, a scris ieri Oana Biriș (foto) pe contul său de Facebook.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.