Comunitate

Eveniment internaţional organizat de INSEMEX Petroşani

Magdalena Şerban

Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani funcţionează deja de peste 60 de ani, ajungând să fie una dintre cele mai apreciate unităţi de cercetare-dezvoltare din România şi nu numai.

Simpozionul SESAM
În câteva zile, institutul din Valea Jiului va organiza, împreună cu Universitatea Petroşani şi Inspecţia Muncii Bucureşti, la Sinaia, cea de-a V-a ediţie a Simpozionului Internaţional Securitate şi Sănătate în Muncă –SESAM 2011.
Potrivit directorului general al INSEMEX Petroşani, dr. ing.  Constantin Lupu, evenimentul a devenit unul binecunoscut deja.
În cadrul simpozionului vor fi tratate tematici legate de ventilaţia minieră şi industrială, riscul profesional şi tehnologic pentru industria extractivă şi pentru alte industrii cu atmosfere explozive şi/sau toxice, precum şi aspecte ce ţin de explozivii de uz civil. „Pe lângă întâlnirile organizate de Inspecţia de Muncă Bucureşti, pentru securitatea şi sănătatea în muncă, suntem singurul institut din România care, din doi în doi ani, organizăm un astfel de eveniment internaţional”, a subliniat Constantin Lupu.

Recunoaştere peste hotare
Deşi a fost transformat într-un institut naţional de cercetare şi dezvoltare, INSEMEX se autofinanţează. Bugetul de stat nu a fost darnic nici anul trecut, nici în acest an, doar în 2008 şi 2009 a pus la dispoziţie câte 100.000 de lei pentru activităţile de aici. INSEMEX este recunoscut nu numai în ţară, ci şi peste hotare, fiind singura instituţie notificată la Bruxelles, pe şase directive europene. “Suntem într-un continuu proces de modernizare şi îmbunătăţire a activităţii. Securitatea oamenilor este nu numai o datorie tehnică, ci şi una de conştiinţă”, a adăugat directorul general al INSEMEX Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura