Evaluarea Naţională, note mai bune după contestaţii

Adriana Năstase

Ministerul Educaţiei a publicat ieri, 4 iulie, rezultatele finale obţinute după soluţionarea contestaţiilor de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut probele Evaluării Naţionale (22 – 25 iunie 2021).

Comunicarea rezultatelor, anonimizat
În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 75,41 la sută (1.583 de candidaţi), în creştere cu 0,21 la sută faţă de rezultatele iniţiale (75,20 la sută).
La proba de Limba şi literatura română, 1.821 de candidaţi (86,38 la sută) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 6 candidaţi au ob­ţinut nota 10.
La Matematică, 1.338 de candidaţi (63,62 la sută) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 17 candidaţi au obţinut nota 10.
La Limba şi literatura maternă, 49 (92,45 la sută) de candidaţi au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 2 candidaţi au obţinut nota 10.
Comunicarea rezultatelor obţinute s-a făcut anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Re­gu­lamentul general privind protecţia datelor per­sonale. Mai exact, au fost utilizate coduri in­dividuale care înlocuiesc numele şi pre­nu­me­le candidaţilor şi care au fost distribuite can­didaţilor, pe bază de semnătură de pri­mire, la prima probă susţinută. Media gene­rală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80 la sută în calculul mediei de ad­mitere în clasa a IX-a.

Repartizarea computerizată
În judeţ, au fost depuse 308 de contestaţii, în creştere, comparativ cu anul trecut (147), dar cu valori asemănătoare celor din anii ante­ri­ori: 2019 – 304 contestaţii, respectiv 2018 – 324 de contestaţii. Pentru 199 dintre contes­ta­ţiile depuse, notele iniţiale au fost modifi­cate în sens crescător. În cazul a 86 de con­tes­taţii, notele s-au modificat în sens descres­că­tor, iar un număr de 23 de note iniţiale pentru care s-au depus contestaţii, au rămas ne­mo­di­f­icate în urma reevaluării.
Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie şi va fi urmată de repartizarea computerizată în în­văţământul liceal de stat (24 iulie).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.