Politica si administratie

Europarlamentarul Iuliu Winkler: Suntem în Era Digitală, dar noi ducem sacii cu buletinele de vot cu roaba

Președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, europarla­me­n­tarul Iuliu Winkler (foto), a mulțumit pentru votul de încredere pe care Uni­u­nea l-a primit din partea cetățenilor în cadrul scrutinului electoral din 9 iunie.

Mai multe voturi
„Vreau să exprim mulțumiri pentru rezultatul foarte bun pe care UDMR l-a obținut la aceste alegeri. Este un re­zultat pe care noi nu l-am mai avut în ultimii 20 de ani. Am avut zone extrem de grele cum ar fi Satu Mare sau Târgu-Mureș, unde am păstrat funcțiile pri­mar, am păstrat cele patru județe din Transilvania care au rămas verzi pe harta politică, deci continuăm să conducem cele 4 județe, respectiv Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare. Am câștigat Odorheiul Secuiesc cu un primar extraordinar de bun. Avem re­zultate bune, de aceea primul meu gând este de mulțumire în primul rând pentru alegători, care au decis să ne sprijine într-un procent mult mai mare decât în ultimii ani. Alegătorii au decis să dea un mesaj atât către București, cât și către Bruxelles. Acest mesaj este legat de faptul că atunci când alegerile sunt foarte importante așa cum au fost cele de acum, atunci comunitatea noas­tră se strânge în jurul UDMR, iar UDMR este cea care reprezintă in­te­resele comunității maghiare din România. Evident că acest mesaj este unul de prietenie și colaborare atât către București, cât și către Bruxelles”, a de­clarat Iuliu Winkler, ieri, la Deva, într-o conferință de presă. Deputatul euro­pean a mulțumit organizațiilor locale și județene ale UDMR, comunicatorilor, voluntarilor, pentru mobilizarea exem­plară pe parcursul campaniei electo­rale. ”Suntem recunoscători, iar recu­noștința noastră o vom manifesta prin muncă atât la nivel local, cât și euro­pean”, a afirmat Winkler.

„Caragiale trăiește!”
Liderul UDMR Hunedoara s-a de­clarat mulțumit de rezultatul alegerilor locale din județul Hunedoara, amintind faptul că în Deva UDMR a câștigat 2 mandate în consiliul local, a recâștigat prezența în consiliul local Hunedoara cu 2 mandate și alte 6 mandate de con­silieri locali în comune din județ. Iuliu Winkler a precizat că reprezentanții UDMR din administrațiile locale din județul Hunedoara vor lucra, la fel ca până acum, pentru dezvoltarea și pros­peritatea întregii comu­nități hu­ne­do­rene. Liderul UDMR Hunedoara i-a fe­licitat pe toți câștigătorii ale­ge­rilor din județul Hunedoara.
Iuliu Winkler a afirmat în con­ferința de presă că „sun­tem caragialești. Ca­ragiale trăiește! Trans­portăm sacii cu bule­ti­nele de vot cu roaba. Ne aflăm în Era Di­gitală, dar preșe­dinții din secțiile de votare urlă că nu au dormit, nu au mân­cat de 36 de ore. Este nevoie să regân­dim pro­cedura de vot în România. UE, prin PNRR, ne-a rezer­vat 4 miliarde de euro pentru digi­ta­li­zare, dar sunt instituții care nu vor să fie în cloud-ul guvernamental. Infor­­­mati­za­rea în România a dat chix”, a adăugat Iuliu Winkler. Euro­par­lamentarul a câștigat al cincilea man­dat în Parla­mentul European. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura