Europarlamentarul Iuliu Winkler: România are acum şansa deceniului!

7 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Invitaţie ieri, inedită, din partea euro­parlamentarului UDMR Iuliu Winkler. Mic dejun cu presa a fost o ocazie binevenită să dialogăm cu cei din conducerea organizaţiei UDMR din judeţ, chiar şi în vremurile pandemiei.
Astfel, parlamentarul european Iuliu Winkler (foto) a declarat că resursele financiare la care va avea acces România, în următorii doi ani, vor fi duble faţă de cele din ultima pe­rioadă, el menţionând, în acest context, im­por­tanţa unei gestionări performante a aces­tor fonduri.
În plan european, Iuliu Winkler a arătat că ne aflăm la începutul unui program de relansare economică ce va fi bazat atât pe bugetul 2021 – 2027 al Uniunii Europene, cât şi pe aşa-numitul program Next Ge­ne­ration EU – programul de relansare şi rezi­lienţă finanţat din împrumutul pe care Uniunea Europeană îl va lua, de 700 de miliarde de euro.
„Este un început de drum pentru ieşirea din criză. Cred că cea mai urgentă sarcină a guvernului este de a organiza impecabil campania de vaccinare împotriva COVID-19, apoi de a prezenta bugetul în 4 februarie- şi sprijin această idee a premierului Cîţu – atunci când îl va avea cu conţinutul deja adoptat şi asumat de către noii miniştri. Acest buget este promis ca fiind bazat pe investiţii şi acest lucru este corect pentru că România are acum o şansă a deceniului care stă în faţa noastră”, a spus deputatul european.
În opinia sa, provocarea guvernului va fi gestionarea eficientă a fondurilor de care va dispune ţara noastră, el salutând modelul de creştere economică bazat pe investiţii, promovat de actualul Executiv.
„Banii la care avem acces din diverse re­surse: buget european, buget naţional, planul de rezilienţă şi relansare, înseamnă, de fapt, resurse dublate în aceşti ani, 2021 şi 2022, faţă de ceea ce am avut până în pre­zent, în ultimii doi ani. Dacă resursele sunt dublate, atunci evident că şi per­for­manţa trebuie să fie dublată. Iată aici cea mai mare provocare a guvernului, aceea de a gestiona în mod eficient, mult mai eficient ca până acum, un buget care trebuie să fie orientat către investiţii, schimbând astfel modelul de creş­tere economică de până acum şi din timpul ultimelor guverne PSD – un model bazat pe consum ca motorul creş­terii economice”, a spus europarlamentarul UDMR.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UDMR Hunedoara are deputat… în Caraş Severin, după 16 ani de absenţă din Parlament

Sorina Popa Ieri, la micul dejun oferit de europarla­men­tarul UDMR Iuliu Winkler, a fost prezentat şi noul deputat UDMR de...

Prefecţii şi subprefecţii vor putea rămâne membri de partid

Sorina Popa De ani buni, prefecţii şi subprefecţii trebuie să renunţe la calitatea de membru de partid, dacă vor să...

SCHI ALPIN. Românca Ania Caill pe podium în Franţa

Schioare Ania Caill (foto) legitimată la Corona Braşov a reuşit două clasări pe podium la cursele de slalom super-uriaş desfăşurate...

Închide