Etapă de zonă, importantă pentru calificare la Campionatele Naţionale de karate-fudokan

12 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Un număr record de sportivi (peste 200 de copii, juniori, cadeţi şi seniori) au participat la finalul săptămânii trecute la întrecerile din cadrul turneului de calificare din zona Ardeal pentru Campionatului Naţional de karate tradiţional – fudokan, pentru toate categoriile din competiţie.

Această etapă de zonă a fost organizată sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Federaţia Română de Karate Tradiţional, prin ACS Ronin Deva, club condus de campionul mondial Mircea Popa (clasat al doilea în ierarhia sportivilor din discipline neolimpice din judeţul Hunedoara pe 2017), cel care a făcut eforturi considerabile pentru ca aceste întreceri să beneficieze de condiţii excelente de desfăşurare.
Au participat sportivi reprezentând 16 cluburi din Ardeal (două din judeţul Hunedoara), printre cei prezenţi fiind şi o serie de campioni mondiali şi europeni, componenţi ai loturilor naţionale ale României. Cei mai buni sportivi, cei mai bine pregătiţi au obţinut calificarea la etapa finală, care se va desfăşura la Iaşi, pentru categoriile de copii, şi la Galaţi pentru juniori, cadeţi şi seniori. De la clubul Ronin Deva (antrenor Mircea Popa) s-au evidenţiat seniorii Diana Bretotean, care a câştigat locurile III în probele de kumite şi fuguko, iar Paul Togănel a avut evoluţii bune cu care s-a clasat pe podiumul de premiere: locul II la kumite kogo şi loc III la kumite. De apreciat evoluţia tinerei sportive Rebeca Cismaşiu, care s-a calificat la etapa finală de la Iaşi.
Hunedorenii de la Budo Kurai Samurai (antrenori Crina şi Ianoş Simo) au participat cu un lot numeros, alcătuit din mulţi tineri de perspectivă, iar rezultatele lor sunt pe măsura pregătirii. Printre evidenţiaţii etapei sunt Sabina Fedorciuc, cea care împreună cu Darius Fedorciuc au câştigat locul I la embu mixt copii I. Sabina a ocupat locul II la kata individual, ca şi colegele ei Alexia Munteanu, Karen Chiracoşean, Daria Pascu, la diferite categorii. Băieţii din lotul hunedorean s-au remarcat prin Andrei Tar, Victor Iancu, Adrian Tar, Bogdan Iacob, şi Darius Fedorciuc, toţi ocupanţii locului II la probele individuale pe diferite categorii de vârstă.
Cele mai multe evidenţieri individuale le-au avut cluburile Seiko Zalău, Terra Kid Zalău, Voinţa Cluj Napoca, Budo Kurai Samurai Hunedoara, cluburi cu cei mai mulţi participanţi în competiţia de la Deva.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Derbiul campionatului naţional de futsal, la Deva

Autobergamo Deva, campioana de futsal en titre, primeşte astăzi de la ora 18, la Sala Sporturilor din Deva, în cadrul...

Liderul ACS Şirineasa, meci egal cu Naţional Sebiş

Echipa din Valea Jiului a întâlnit o formaţie de top din serie, arădenii fiind pe locul cinci în clasament, cu...

Cetate Deva, debut neconcludent cu Internaţional Băleşti

Campionatul Ligii 3 s-a reluat la finalul săptămânii trecute, cu prima etapă din retur, dar ambele echipe din judeţul nostru,...

Închide