Politica si administratie

Ești simptomatic Covid? Poți să te testezi la sediul DSP Hunedoara

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara se implică în testarea po­pu­laţiei pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, recoltarea probelor nece­sare pentru determinarea Covid fiind pre­văzută la fiecare sfârşit de săp­tă­mână, la sediul instituţiei sanitare. DSP Hunedoara este singura direcție din țară care face testare la sediul instituției.

Nu pentru călătorii
Decizia a fost luată ca urmare a numă­ru­lui mare de solicitări existente pentru tes­tarea Covid şi a „presiunii crescute” asupra Serviciului Judeţean de Ambulanţă, me­di­cilor de familie şi laboratoarelor din unită­ţile sanitare, a anunţat DSP Hunedoara.
„Începând din această săptămână, în fiecare sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 09.00-12.00, se vor realiza acţiuni de testare a persoanelor simptomatice, con­form definiţiei de caz din metodologie, la sediul DSP din Deva şi la punctul de lucru din Petroşani. Testarea se va face cu teste rapide antigen sau recoltare de probe RT-PCR. Cine este simptomatic, poate veni la sediul nostrum din Deva, sau la Petroșani, să-l testăm. Nu facem testare ca să intre oamenii la mall sau pentru călătorii în stră­inătate. ­Încărcăm direct în platforma na­țio­nală rezultatele”, a precizat Sebastian Mezei (foto), directorul executiv al DSP Hunedoara.
După recoltarea pentru testul RT-PCR, persoana testată va aştepta la domiciliu rezultatul analizei, pe care îl va primi prin e-mail sau prin sms din aplicaţia CORONAFORMS.
În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, bolnavii sunt sfătuiţi să contacteze imediat medicul de familie şi să urmeze indicaţiile acestuia. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura