Politica si administratie

Este oficial! Se eliberează titluri de proprietate și pentru zonele necooperativizate

Comisia județeană de fond funciar Hunedoara a validat astăzi (n.r.-ieri) prima cerere în baza Legii 123/2023, care permite emiterea titlurilor de pro­prietate și pentru zonele ne­co­o­pe­ra­tivizate.

Ce trebuie făcut
„Este vorba despre proiectul de lege pe care l-am inițiat, alături de colegul meu Florin Roman și care îi scutește pe oameni de procese costisitoare și de lungă durată pentru rezolvarea pro­ble­me­lor legate de proprietatea asupra te­re­nurilor. Noua lege aduce o serie de drepturi suplimentare pentru cetățenii din zonele care nu au fost coope­ra­ti­vi­zate.
Până în acest moment, pe noua lege, la nivelul județului Hunedoara au fost depuse 1.416 cereri. Procedura pe care trebuie să o urmați este simplă! Solicitați emiterea titlurilor de proprietate dacă sunteți într-una dintre următoarele si­tua­ții: a) deținătorii sau moștenitorii fi­gu­rează cu terenul în registrul agricol, re­gis­trul cadastral și în evidențele fiscale;
b) pentru terenul în cauză nu a fost des­chisă carte funciară în baza legii cadastrului și a publicității imobiliare; c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane și nici nu s-a eliberat anterior titlu de pro­prie­tate cu privire la acesta. Tot ceea ce trebuie să faceți este să depuneți o cerere, până la data de 20 noiembrie 2023, la primăria pe raza căreia se află terenul în cauză. Orice informație supli­men­tară se poate obține la numărul de telefon 0729099047. Pentru a primi sprijin în obținerea documentelor și a altor informații, vă puteți adresa com­par­timentelor de specialitate din cadrul primăriilor de pe raza localităților unde domiciliați”, a declarat Vetuța Stănescu (foto), deputat PNL de Hunedoara, pre­ședintele liberalilor hunedoreni.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura