Politica si administratie

Eșecul guvernării este plătit de toți românii

Iarna bate la ușă și incompetența gu­vernării PNL și USR-Plus a generat scum­piri și noi poveri fiscale pentru români.
În timp ce PNL și USR-Plus duc o luptă acerbă pentru apărarea funcțiilor, românii vor soluții pentru a nu ajunge la situația de a sta în întuneric sau frig în această iarnă, din cauza debranșării de la electricitate. Din păcate, răul a fost produs și majorarea facturilor mută atenția de la creșterea lor spre găsirea de soluții pentru a le achita.
Toți cetățenii au devenit vulnerabili, în acest moment și sunt victime ale valului de scumpiri.
Prețul gazelor, al electricității și al com­bustibilului, scăpate de sub control, a ge­nerat explozia în lanț a prețurilor, mai ales la alimentele de bază.
Statisticile oficiale arată clar că puterea de cumpărare din țara noastră a scăzut cu peste 12 la sută.
Realitatea arată că România datorează 4,69 de euro pentru fiecare euro realizat, că rata de creștere a datoriei publice este de 5,5 ori mai mare decât rata de creștere a Produsului intern brut (PIB) și că rata de creștere a cheltuielilor guvernamentale este mai mare cu 7 puncte procentuale față de rata de creștere a veniturilor.
Problemele reale ale românilor sunt ig­no­rate cu desăvârșire, măsurile respo­n­sa­bile lipsesc și prioritatea PNL și USR-Plus este evidentă: lupta pentru funcții și întă­irea po­ziției politice prin impunerea voinței proprii, fără a se ține cont de voința electoratului.

Cei care ar trebui să acționeze pentru cetățeni o fac pentru propriul interes, pentru funcțiile lor, pentru puterea pe care o vor toată de partea lor și România „nor­mală” a lui Iohannis este într-o criză eco­nomică majoră și o criză sanitară, su­pra­puse peste criza politică fără precedent provocată de USR-Plus și PNL.
PSD este singurul partid din România care acționează pentru cetățeni.
PSD a reușit să determine comisiile Camerei Deputaților să dezbată în regim de urgență Legea consumatorului vulne­ra­bil care protejează românii, victime ale guvernării falsei coaliții de Dreapta.
PSD a reușit să determine comisiile de Industrii, Muncă și Politică Economică ale Camerei Deputaților să dezbată și să adopte urgent raportul comun astfel încât Legea consumatorului vulnerabil să ajungă cât mai rapid în plen, pentru adoptare.
Amendamentele PSD la Legea consumatorului vulnerabil prevăd:
1) Devansarea intrării în vigoare a Legii ast­fel încât protejarea consumatorului vulnerabil să devină operațională înainte de venirea anotimpului rece. În loc să intre în vigoare la 1 septembrie 2022, amen­da­mentul PSD propune ca legea să intre în vigoare în 30 de zile de la adoptare.
2) Creșterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorul vulnerabil, de la 810 lei la 1.149 lei/pe membru de familie, iar în cazul gospodăriilor cu o singură per­soană de la 1.445 lei la 2.053 lei.
3) Indexarea anuală automată a pra­gu­rilor de venit în care se încadrează consu­matorul vulnerabil și a ajutoarelor acordate consumatorilor vulnerabili.
4) Creșterea ajutorului suplimentar pen­tru fiecare sursă de energie folosită în fie­care gospodărie cu consumatori vulnera­bili.
Pentru PSD este o prioritate maximă protejarea milioanelor de români împo­vă­rați de plata facturilor majorate la energie.
Nu-i uităm pe cei care ne-au trimis în Parlamentul României și, de acum avem o Lege a consumatorului vulnerabil. Românii sunt altfel protejați de efectele negative generate de prețurile ridicate ale energiei electrice și de incompetența de gu­vernare a partidelor de Dreapta din România!
PSD nu este interesat de cine câștigă în lupta dintre PNL și USR-Plus.
PSD face dovada că este sin­gurul partid din Parlament care acționează pentru apă­ra­rea intereselor cetățenilor.

Ilie Toma,
deputat PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura