Sport

Esec psihologic

11-xii-de-la-fc-cip

Ciprian Marinuţ

FC CIP Deva a căzut în capcana provocărilor puse la cale de adversari şi a jucat slab în meciul doi al finalei. Drept urmare, Concordia Chiajna a învins cu 3-1 şi a egalat situaţia la general, iar soarta titlului de campioană se va decide în meciul trei, de la Deva.

Departe de potenţialul cunoscut
Campioana morală a Ligii I de futsal, FC CIP Deva, a fost de nerecunoscut în meciul de luni seara de la Chiajna şi a ratat ocazia de a încheia lupta pentru titlul de campioană în două manşe. Echipa deveană a jucat slab, mult sub potenţialul cunoscut de suporteri şi adversari, iar Concordia a profitat şi a egalat situaţia la general, graţie victoriei cu 3-1. Karoly Gaşpari, antrenorul FC CIP, explică eşecul devenilor prin problemele de lot şi şicanele răutăcioase ale adversarilor. „Ne-au înjurat, ne-au scuipat şi ne-au făcut ţigani, la vestiare, înainte de meci şi la pauză. Cei de la Concordia ştiau că sunt un pic mai slabi decât noi şi au jucat murdar din punct de vedere psihologic, apelând la tertipuri lipsite de fair-play. Tensiunea, problemele de lot şi miza şi-au pus amprenta pe meci şi am jucat slab”, a spus Gaşpari.

Timoraţi şi nervoşi
Prezenţa în tribune a reputatului antrenor hunedorean Ioan Andone, în calitate de suporter al FC CIP, n-a putut suplini absenţele din teren ale lui Csoma şi Gherman, ambii suspendaţi. Iar provocările de la vestiare ale gazdelor şi-au atins perfect ţinta şi i-au enervat pe deveni. CIP a jucat timorat, fără maturitatea şi naturaleţea cunoscute. Devenii au comis multe greşeli elementare de pasare şi în unele momente îşi reproşau unii altora execuţiile greşite. Astfel, Concordia a fost vioara întâi a debutului de meci, iar CIP a avut primele ocazii abia în minutul 12 prin Stoica şi Matei. În replică la ocaziile devenilor, trupa lui Jean Cosac a deschis scorul pe contraatac. Emil Răducu i-a pasat perfect lui Alecs Ion, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate şi a încris în poarta goală: 1-0. Fernando (20) putea face 2-0, după un contraatac iniţiat de acelaşi Răducu, iar Matei (20) a avut o mare ocazie de a egala, însă Juverdean a parat senzaţional.

Un gol, două gafe şi trei bare
Acesta a fost bilanţul FC CIP în repriza secundă. Prima gafă a comis-o portarul Vlad Iancu, care s-a lăsat în genunchi la şutul în vinclu al lui Emil Răducu (23) şi scorul a devenit 2-0. Matei (25) a replicat, dar şutul său a echivalat cu prima bară în contul FC CIP. A urmat accidentarea portarului titular al gazdelor, Juverdeanu (27), iar Molomfălean (28) l-a învins pe rezerva Moldovanu cu un şut în vinclu din lovitură liberă, 2-1. La acest scor, CIP a forţat egalarea, dovadă că din minutul 34 a jucat în sistem 5-0. Riscurile asumate de FC CIP au fost de două ori la un pas de a se dovedi câştigătoare, dar Şotârcă (34) şi Dobre (36) au ţintit bara de fiecare dată. Ratările şi jocul în sistem 5-0 s-au întors în cele din urmă împotriva FC CIP. Dobre a faultat un jucător de la Chiajna, care scăpase pe contraatac cu poarta goală şi a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat. În superioritate numerică, Chiajna a marcat pentru 3-1 prin Fernando şi a amânat verdictul finalei pentru meciul trei de la Deva, care se va juca luni, 8 iunie, de la ora 20.00.

Concordia Chiajna – FC CIP Deva 3-1 (1-0)
Au marcat: Alecs Ion (min. 14), E. Răducu (23), Fernando (38) / Molomfălean (28).
Concordia: Juverdeanu – Fernando, Ique, Cleber, Ignat – Moldovanu (gk), Şendroiu, E. Răducu, R. Radu, Alecs Ion. Antrenor – Jean Cosac.
FC CIP: Iancu – Molomfălean, Matei, Lupu, Al-Ioani – Florea (gk), Stoica, Dobre, Şotârcă. Antrenor – Karoly Gaşpari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura