Nicolae Forminte lupta cu cancerul

2 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

11-x-2-nicolae-forminte

Ciprian Marinuţ

Antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică a fost diagnosticat cu cancer de piele. Forminte (foto) a declarat că se va opera, dar nu ştie când şi a adăugat că va continua să antreneze la Deva.

Destinul nu ţine cont de nume
Blestemul problemelor medicale cu care se confruntă multe dintre gimnastele din lotul olimpic de la Deva l-a atins şi pe antrenorul coordonator, Nicolae Forminte (52 de ani). Tehnicianul a fost diagnosticat cu o boală gravă: cancer de piele. “Nu este uşor să afli că ai o astfel de maladie, greu tratabilă. Am învăţat însă, că Dumnezeu ne lasă pe fiecare pe pământ până într-o zi. Mă las în mâna Lui. Voi face şi operaţia, pentru că e ceva inevitabil. Dar nu-mi cereţi să vă spun când, pentru că nu ştiu. Nu m-am hotărât”, a spus Forminte. Cancerul de piele se formează, cel mai des, din cauza microbilor din mediul înconjurător. Boala apare în zonele expuse la soare: faţă, buze, urechi, gât, piept, braţe sau picioare. Nicolae Forminte are afectată cel mai mult zona pieptului, acolo unde i-a apărut o umflătură de culoare roşie de câţiva centimetri.

A ţinut sus steagul performanţelor
Fost secund al lotului olimpic pe vremea lui Octavian Bellu, devenit apoi antrenor coordonator, Nicolae Forminte a continuat şirul performanţelor gimnasticii româneşti. Forminte a dus echipa României în posesia medaliilor de bronz la J.O. de la Beijing 2008 şi a “dirijat-o” pe Sandra Izbaşa până la medalia olimpică de aur la sol. Pe lângă medaliile olimpice, gimnastele antrenate de Nicolae Forminte au cucerit numeroase alte medalii la campionatele europene şi mondiale. Deşi afectat de boală, Nicolae Forminte nu se poate dezlipi de sala de la Deva şi de gimnastele de aici. “Rămân la Deva, pentru că nu vreau să las un lucru bun să moară. Trebuie însă să se mişte ceva, să se facă lucruri concrete pentru sport. Oficialităţile să se implice mai mult. Altfel, la revedere performanţă”, a spus Forminte.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Esec psihologic

FC CIP Deva a căzut în capcana provocărilor puse la cale de adversari şi a jucat slab în meciul doi...

Bulina neagră – 3.06.2009

Ilie Păducel, primarul din Petrila

Bulina albă – 3.06.2009

Petre Mârza, şeful Poliţiei Rutiere Valea Jiului

Închide