Actualitate

Escrocii de pe Internet au fost prinşi

Cristina Ghenea

Trei bărbaţi din Simeria sunt cercetaţi penal pentru înşelăciune, după ce i-au „vândut” unui cetăţean din Târgu Jiu mai multe reviste, în loc de un laptop.
Potrivit poliţiştilor, bărbatul a apelat la anunţurile postate pe Internet, pentru a cumpăra un laptop. A găsit unul care i-a plăcut, a sunat la numărul de telefon precizat în anunţ, şi un anume „Andrei” i-a cerut suma de 2.700 de lei şi i-a spus că îi trimite produsul prin poştă. „La câteva zile după ce s-au înţeles asupra vânzării aparatului, cumpărătorul a primit coletul la Oficiul Poştal Târgu Jiu. A achitat, cu ramburs, cei 2.700 de lei, bucuros că a făcut o afacere bună. Numai că, după ce a deschis pachetul, a constatat cu stupoare că acesta conţinea doar nişte reviste vechi”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Şi-au luat măsuri de precauţie

Imediat după ce şi-a dat seama că a fost înşelat, păgubitul a anunţat Poliţia, iar oamenii legii au luat legătura cu reprezentanţii Oficiului Poştal din Simeria, pentru a-l prinde pe escroc în momentul ridicării banilor. Când s-a prezentat la Poştă după bani, Andrei D., de 47 de ani, din Simeria, a fost ridicat rapid de poliţişti. Numai că acesta le-a declarat oamenilor legii că, de fapt, el a vrut doar să-şi ajute un prieten, pe Cătălin D., de 24 de ani. Acesta l-a rugat să trimită el coletul şi să recupereze banii, deoarece lui îi expirase actul de identitate. Ca să-l convingă, i-a oferit pentru acest serviciu 50 de lei.

A mai apărut un şmecher în vizorul poliţiştilor

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în escrocherie mai este implicat un tânăr de 19 ani, tot din Simeria, care, împreună cu Cătălin D., a postat pe Internet mai multe anunţuri de vânzare a unor produse electronice, cu intenţia de a-i înşela pe potenţialii cumpărători. Cei trei sunt cercetaţi în libertate pentru înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările, pentru a stabili dacă aceştia au mai comis astfel de infracţiuni. Suma de 2.700 de lei a fost  recuperată de poliţişti şi înapoiată păgubitului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura