ActualitateFlash

Corina Oprişiu, repusă în funcţie de către instanţă

Carmen Cosman

Corina Oprişiu (foto) este, de drept, administrator public al municipiului Deva, după ce Prefectura Hunedoara a câştigat procesul cu Consiliul Local Deva, sentinţa fiind anunţată la sfârşitul săptămânii trecute.
Astfel, Tribunalul Hunedoara s-a pronunţat în dosarul deschis de Prefectură, după ce consilierii USL de la Deva au decis, la finele lunii iulie 2011, să desfiinţeze postul de administrator public al municipiului. Deşi Corina Oprişiu a ocupat, în tot acest timp, funcţia respectivă, ea este, de acum, de drept, pe postul de administrator public. Aceasta spune că, în baza legii, doar primarul are drept să formuleze apel la sentinţa dată de Tribunal, ceea ce nu se va întâmpla.
La finele lunii iulie 2011, cu 12 voturi „pentru” şi cinci abţineri, aleşii locali au decis desfiinţarea postului de administrator public, pe motiv că se plăteşte inutil un salariu prea mare. Reprezentanţii Prefecturii au atras încă de la acel moment atenţia că hotărârea trebuie să îndeplinească anumite criterii de legalitate. În plus, organigrama se poate modifica de primar doar cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Pentru că, după ce Instituţia Prefectului le-a comunicat că hotărârea respectivă este nelegală, aleşii nu au revenit asupra acesteia, hotărârea fiind atacată în contencios administrativ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.