Escrocherie de proporţii la Petroşani, cu peste 100 de victime

03 imprumuturi nebancareMaximilian Gânju

Poliţiştii specializaţi în infracţiuni economice din Valea Jiului trebuie să facă lumină într-un dosar extrem de dificil, cu nu mai puţin de 100 de persoane păgubite, identificate până acum, însă, numărul lor este cu mult mai mare, cred anchetatorii.
Totul a ieşit la iveală după ce mai multe persoane, majoritatea pensionari,  s-au trezit că sunt datoare la o instituţie de credit nebancară şi li s-a pus poprire pe conturi pentru neplata ratelor. Victimele au mers să ceară lămuriri pentru ce li se reţin bani din pensie şi aşa au aflat că au scos credite cuprinse de la câteva mii de lei şi chiar de peste 10.000 de lei.
Metodele folosite de suspecţi întreg orice imaginaţie. „Eu am fost internată în spital, am fost bolnavă şi o asistentă care a avut acces la actele mele, a făcut o copie după cartea de identitate şi a dat-o unei angajate de la o Casă de Ajutor Reciproc din Petroşani. Au luat un împrumut pe numele meu fără ca eu să ştiu de el şi după ce nu s-a plătit nici o rată, mi-a venit somaţie acasă. Eram înştiinţată că mi se reţine din pensie şi am depus plângere la Poliţia Petroşani. Eu nu am luat nici un credit, nu am semnat nimic. Sunt mai mulţi pensionari care au păţit ce am păţit eu“, a declarat una dintre victime. Potrivit unor surse, suspecta angajată la CAR avea complici care puteau pune mâna pe documentele personale alte victimelor şi în schimbul unei recompense, aceştia îi dădeau actele în baza cărora se scoteau împrumuturi frauduloase.
Păgubiţii au sesizat poliţiştii şi procurorii, care au demarat cercetările. „Există un dosar penal în lucru, la Poliţia Petroşani, mai exact la Biroul de Investigare a Criminalităţii Economice Valea Jiului, care priveşte infracţiuni de delapidare şi fals în înscrisuri. Urmărirea penală a fost începută in rem, urmând ca la finalizarea cercetării să fie făcute propuneri legale către Parchet. Sunt peste 100 de plângeri, deocamdată, dar pe măsură ce cercetările progresează, este posibil ca numărul celor prejudiciaţi să fie mai mare. Ancheta este destul de complexă, cercetările sunt în curs şi este efectuată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani“, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

One thought on “Escrocherie de proporţii la Petroşani, cu peste 100 de victime

  • 10 aprilie 2016 la 20:27
    Permalink

    E bine si corect sa nu se mai opreasca direct din pensie pana nu exista o hotarare definitiva data de instanta . E rusinos si dureros sa lasi pensionarii nevinovati fara bani din pensie fara sa stie de ce ?

    Sfantul Dreptatii !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare