Actualitate

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre nume­roa­sele tactici folosite de infractori pen­tru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se distinge prin caracterul său deosebit de subtil și înșelător, anunță stiripesurse.

Sistem automat
Această escrocherie începe cu un apel telefonic aparent inofensiv, în care persoana care sună, adesea cu aju­torul unui sistem automat, pune o întrebare simplă: „Mă auziți?” La auzul acestei întrebări, majoritatea per­soa­nelor răspund instinctiv cu un „da”.
Cu toate acestea, escrocii exploa­tea­ză acest răspuns, înregistrându-l și folosindu-l ulterior pentru a pretinde în mod fals autorizația victimei pentru tranzacții sau acțiuni cu care aceasta nu a fost de fapt de acord.

Consimțământ pentru achiziții sau contracte neautorizate
Organizațiile de protecție a con­su­matorilor, cum ar fi Better Business Bureau, au emis avertismente cu privire la această înșelătorie, sfătuind persoanele să închidă imediat fără a da nici un răspuns.
Modalitățile exacte prin care es­crocii exploatează aceste înregistrări rămân neclare, dar există temeri că aceștia ar putea fabrica con­sim­ță­mân­tul pentru achiziții sau contracte ne­autorizate.
Deși până în prezent nu au fost ra­portate pierderi financiare directe în urma acestei înșelăciuni, există temeri cu privire la potențialele consecințe pe termen lung. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura