Era să fie, dar n-a mai fost, scandal cu maidanezii din Hunedoara!

9 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Un scandal similar cu cel de la Deva a fost cât pe ce să se deruleze în municipiul Hunedoara. Şi aici, membrii unei asociaţii care se ocupă de câinii vagabonzi au început un atac la adresa celor de la primărie, fără să aibă însă dreptate. Dar, unii cred că dacă scriu pe Facebook îi crede toată lumea. Fals.

Despre ce este vorba? Asociaţia ”Sufletele Nimănui” a avut un teren în comodat de la primărie, unde a amenajat un adăpost pentru maidanezi. Perioada de comodat a expirat, însă, şi, mai mult, veterinarii au amendat asociaţia cu pricina din cauza condiţiilor improprii în care ”locuiau” animalele.
În aceste condiţii, reprezentanţii Asociaţiei au început să atace primăria. Primarul Dan Bobouţanu (foto) nu a cedat şantajului, chemându-i pe cei de la asociaţia respectivă la discuţii, să vadă cum se poate rezolva situaţia.
”Reprezentanţii Asociaţiei «Sufletele Nimănui» Hunedoara au răspuns invitaţiei noastre la dialog. Am ajuns cu toţii la un acord care să fie atât în avantajul asociaţiei – şi implicit al căţeilor pe care Laura Călugăru (n.r.-şefa Asociaţiei) îi are în grijă – cât şi al cetăţenilor municipiului Hunedoara.
Astfel, s-a ajuns la o înţelegere în urma căreia asociaţia va continua să funcţioneze în spaţiul existent, din cadrul fostei unităţi militare de la Hăşdat, urmând ca în decursul acestui an să-i fie asigurat un teren de 10.000 mp, adică dublu faţă de cel ocupat acum, pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru câinii îngrijiţi de asociaţie”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
În paralel, serviciul înfiinţat de Primăria municipiului Hunedoara, în urma votului dat de consilierii locali la şedinţa din ianuarie 2020, va funcţiona ca serviciu de utilitate publică, câinii vagabonzi urmând a fi aduşi aici şi îngrijiţi de angajaţii primăriei, până când le vor găsi câte un cămin.
”Reiterăm dorinţa noastră de a nu mai avea câini vagabonzi pe străzi şi asigurăm cetăţenii municipiului Hunedoara că facem tot ce ne stă în putinţă pentru a atinge acest obiectiv”, a adăugat Bobouţanu. Totodată, primăria Hunedoara va adera la viitorul Serviciu Judeţean pentru câinii fără stăpân când acesta va fi înfiinţat.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 10.02.2020

Mihai Tomică, cetăţean cu antecedente penale din Petroşani Pentru că a scăpat din puşcărie în urmă cu un an, a...

Bulina albă, 10.02.2020

Sorin Csaki,  voluntar din oraşul Petrila Pentru iniţierea unui proiect în urma căruia mai multe peşteri din zona Şureanu, cu...

Gura lumii, 10.02.2020

Mai multe persoane cheie în descifrarea unui eveniment grav sunt lovite de amnezie, iar acest lucru l-au constatat mai mulţi...

Închide