Energia solarã, folositã pentru încãlzirea unor şcoli din Deva

30 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Pentru a reduce costurile cu încălzirea, Primăria Deva a apelat la o finanţare nerambursabilă, graţie căreia patru şcoli şi o grădiniţă din municipiu au fost incluse într-un proiect pentru valorificarea resurselor de energii regenerative.

Se reduc cheltuielile cu 60 la sută

Astfel, şcolile generale „Lucian Blaga”, „Eminescu-Petofi”, „Andrei Mureşanu”, „Octavian Goga” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 vor beneficia de panouri solare pentru încălzire. Primăria Deva a semnat contractul de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu, proiectul având o valoare de 3,56 milioane de lei, dintre care 2,84 de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

„Prin implementarea acestui proiect, vom reduce cheltuielile cu încălzirea la unităţile şcolare amintite, cu aproape 60 la sută. În fiecare lună, plăteam câte 50.000 de lei pentru fiecare şcoală, numai pentru asigurarea energiei termice. Se vorbeşte de ani de zile de energiile neconvenţionale, dar până acum, nu s-a făcut nimic. Meritul obţinerii acestor fonduri nerambursabile aparţine funcţionarilor de la Biroul Programe şi Prognoze din cadrul Primăriei Deva”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Mircia Muntean (foto), primarul municipiului Deva.

Lucrările la proiect vor începe cel mai devreme la mijlocul anului viitor, ele constând în înlocuirea sistemelor clasice de încălzire, ce utilizează centrala termică şi reţeaua de termoficare, cu altele hibride, în care vor fi folosite pompele de căldură şi panourile solare. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Vorbeşte lumea că o doamnă care tăia şi spânzura printr-un spital din municipiul cu cetate, e pe punctul de a-şi...

20 de poliţişti, sancţionaţi de superiori

De la începutul acestui an, 20 de oamenii ai legii au fost pedepsiţi de şefii lor, întrucât nu şi-au respectat...

Starea de fapt

Dorinţele sunt mari, putirinţele sunt însă relativ reduse. În acest moment, există în Parlamentul României o situaţie de blocaj, pe...

Închide