Energeticienii de la Mintia au încheiat protestul

14 martie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Protestul energeticienilor de la Termocentrala Mintia s-a încheiat ieri după-amiază, în urma unui protocol parafat între sindicate şi reprezentanţii Guvernului prezenţi la negocierile de la sediul producătorului de energie electrică, în document precizându-se că deciziile referitoare la viitorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor fi luate după consultarea sindicatelor.

Comitet interministerial
„Discuţiile s-au încheiat cu semnarea unui protocol între noi, reprezentanţii Guvernului, şi reprezentanţii liderilor de sindicat, care consfinţeşte un lucru foarte important: de aici încolo, nimic nu se va întâmpla, în legătură cu deciziile care vizează viitorul companiei, decât cu implicarea sindicatelor ca partener de dialog. Mai exact, vorbim despre un memorandum care era pregătit să intre mâine (joi, n.r.) în şedinţa de Guvern şi care a fost contestat de liderii de sindicat. Asupra acestui memorandum am convenit să fie rescris, şi la rescrierea lui vor participa liderii de sindicat“, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan. El a arătat că prin viitorul memorandum se va înfiinţa un comitet interministerial care va stabili strategia de viitor a Complexului Energetic Hunedoara, iar sindicatele vor fi prezente la întâlnirile comisiei pentru a-şi putea exprima un punct de vedere în timp util referitor la problemele ce vor fi discutate.

Nu opresc nici un grup
La rândul său, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a dat asigurări că în urma discuţiilor purtate cu echipa guvernamentală formată din vicepremierul Viorel Ştefan şi ministrul Energiei, Anton Anton, nu vor fi închise grupuri energetice la Termocentrala Mintia. „Sperăm ca această ultimă acţiune de protest să repună Mintia pe harta energetică a României şi să nu ne mai întâlnim cu neplata drepturilor salariale. (…) Suntem mulţumiţi de discuţia de astăzi, am reuşit să informăm ministrul (Energiei, n.r.) şi vicepremierul corect şi la timp, pentru că am avut dreptate când am tras acel semnal de alarmă că Mintia riscă să rămână cu un singur grup energetic. Mâine (joi, n.r.) era ziua în care trebuia să se întâmple acest lucru şi am reuşit să o depăşim. Nu vom opri nici un grup energetic. Comitetul interministerial va stabili care grupuri vor fi înlocuite, cu ce capacităţi şi pe ce tip de resurse. Deci, mergem mai departe cu toate grupurile energetice“, a afirmat liderul sindical. (Sorin Blada, Agerpres)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ciprian spune:

    Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Tania Rache, cu gândul la „europene”

Tânăra sportivă Tania Rache, legitimată la secţia de taekwon-do de la CS Ştiinţa Petroşani, în vârstă de 13 ani, cea...

Hunedorenii de la Elite Center medaliaţi la Campionatul National de Karate DO Shotokan WSF

Campionatul Naţional de Karate Do Shotokan s-a desfăşurat anul acesta la Tg Secuiesc, în Sala Sporturilor din localitate şi a...

Răzvan Deliu, medaliat cu argint la naţionale

Etapa finală din cadrul Campionatului Naţional de atletism probe combinate s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute în Sala de atletism...

Închide