Energeticianul, din nou fără antrenor

14 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Primul antrenament al Energeticianului a fost condus de George Zima, deoarece formaţia a rămas din nou fără antrenor principal, pentru a patra oară în acest sezon, după ce Bogdan Andone (44 de ani) a plecat la FCSB, acolo unde îi va fi secund lui Mihai Teja.

Echipa din Valea Jiului s-a reunit, luni, de la ora 14:00, la stadionul Jiul din Petroşani, sub comanda lui George Zima, iar finanţatorul clubului, Nicolae Sarcină, spune că nu se grăbeşte să aducă un înlocuitor, fiindcă are deja antrenor.
”Avem antrenor, pe domnul Zima, antrenorul secund care acum şi-a luat licenţă”, a spus finanţatorul despre antrenorul secund care în acest sezon a mai condus echipa în patru meciuri, două în campionat şi două în Cupa României, în care a înregistrat două victorii şi tot atâtea înfrângeri.
”Domnul Andone a plecat la mai bine, nu putea să stea la Liga a 2-a, când putea să se ducă la Liga 1. Până la urmă, Steaua este simbolul României, FCSB-ul. Asta este viaţa. E ok. Fiecare vrea să urce mai sus. Bănuiesc că e şi altă grilă de salarizare, condiţii, e altceva. E un om foarte serios, un om foarte muncitor şi va ajunge antrenor mare, din punctul meu de vedere” , a spus, pentru Liga2.ro, omul de afaceri gorjean. Acesta a dat şi două exemple de antrenori din Liga 2 pe care îi urmăreşte şi despre care spune că au demonstrat că se pricep în meseria lor: ”Îmi place foarte mult de antrenorul de la Snagov, Balint (n.r. – Laszlo Balint), şi de cel de la Chindia (n.r. – Viorel Moldovan). Sunt băieţi tineri, care luptă acolo sus. Au demonstrat”.
În ultimele zile, s-a zvonit că printre antrenorii ofertaţi să vină la Energeticianul se numără şi Nicolae Dică. Finanţatorul neagă însă că ar fi discutat cu acesta. ”Aş fi onorat eu să vină antrenor Nicolae Dică. E un antrenor foarte, foarte bun, de Liga 1 şi o să plece în afară 100 la sută. A antrenat Steaua, simbolul României, şi nu vine el la Liga a 2-a”, a mai spus Nicolae Sarcină.
Energeticianul s-a despărţit în această iarnă de mulţi dintre jucătorii pe care i-a avut în prima parte a sezonului, însă, deocamdată, nu a făcut nici o achiziţie. ”E timp suficient pentru achiziţii. Sunt mulţi jucători care rămân de la Liga 1. Vrem să punem accent pe jucătorii de 2000, ei sunt viitorul. Ca obiectiv, dacă rămânem pe locurile 7-8 acolo, sunt foarte mulţumit. Să rămânem acolo, să creştem şi la anul, de ce nu, să promovăm. Să facem o echipă omogenă de acum, iar la anul să promovăm, fiecare are şansa lui, mai ales dacă va fi votat proiectul patru plus unu (n.r. – patru promovate direct şi o echipă care să meargă la baraj)”, a mai spus Sarcină, care are mari speranţe de la jucătorii mai tineri, ca Alexandru Gîrbiţă, Marius Cioiu, Andrei Dragu şi Remus Enache, sportivi care au 18, respectiv 19 ani.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La CNS Cetate Deva se pregăteşte returul

Conducerea clubului devean este în plină activitate şi pregăteşte returul de campionat. Jucătorii din lot sunt încă în vacanţă până...

O adolescentă a vrut să se sinucidă, aruncându-se de pe pasarela Gării Simeria

O adolescentă de 17 ani din Simeria a vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa, ieri după amiază, nu se ştie...

Prinsă la furat de cărbune

O femeie a fost prinsă în flagrant de poliţiştii T.F. din Petroşani, în zona Iscroni-Aninoasa, un loc în care ”cărbunarii”...

Închide