La CNS Cetate Deva se pregăteşte returul

14 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Conducerea clubului devean este în plină activitate şi pregăteşte returul de campionat. Jucătorii din lot sunt încă în vacanţă până luni, 21 ianuarie, când se vor relua pregătirile sub comanda antrenorului Ioan Petcu.

L-am găsit pe preşedintele Daniel Simina (foto, în stânga) şi pe colegul său Cristian Gâţ la sediul clubului, unde studiau ce posibilităţi sunt pentru meciurile amicale, pe care echipa le poate disputa în perioada de pregătire.
Aşa cum afirma preşedintele clubului devean, echipa va continua evoluţia din Liga a III-a, seria a IV-a de pe locul 12 în serie, obiectivul fiind acum evitarea retrogradării. Spunea supărat conducătorul devean că e foarte dificil, în condiţiile în care din cele 15 partide disputate, s-au acumulat doar 17 puncte, echipa înregistrând doar cinci victorii, două egaluri şi opt înfrângeri şi un golaveraj negativ, 16 – 22.
Evoluţia din teren a formaţiei devene a fost mult sub aşteptări în condiţiile în care în lot sunt, sau au fost jucători cu multă experienţă competiţională, dar randamentul pe teren nu a fost întotdeauna cel aşteptat din partea acestora.
„Aproape nimic nu a mers bine în turul campionatului. Singurul lucru bun este că până la urmă am reuşit ca pe finalul turului să ne redresăm cât de cât, să recuperăm la punctaj şi să ţinem aproape de pluton. În schimb, foarte multe lucruri au mers rău. În primul rând, rezultatele nu au fost cele dorite, ca urmare a prestaţiilor slabe ale echipei, în special ale unor jucători care nu au evoluat la valoarea lor ”, a declarat Daniel Simina, preşedintele CNS Cetate Deva.
Urmare a rezultatelor slabe, conducerea clubului a decis să facă câteva modificări în lotul cu care echipa a terminat turul de campionat. „Am hotărât ca de toţi cei pe care contam să joace în tur şi nu au făcut-o la valoarea lor să ne despărţim. Au plecat încă din toamnă Romică David şi Braga, acum în iarnă ne-am despărţit de Voinea şi Circov, iar Robert Cristian şi Şoit şi-au manifestat şi ei dorinţa să plece, aşa că foarte probabil nu vor mai evolua în retur la noi”, a mai spus Daniel Simina.
Lotul actual va fi reformat, iar conducerea deveană are şi o listă cu potenţiali jucători care vor fi transferaţi la Deva. „Suntem în tratative cu un impresar pentru transferul a şase jucători de calitate, din Liga a doua. Mai avem în atenţia noastră cel puţin un junior pe care intenţionăm să îl aducem. Avem deja realizat un transfer cert: Alexandru Muscă, un atacant de 22 de ani, fost şi la Galaţi, adus acum de la Medgidia, ultima echipă la care a jucat. Ne propunem să realizăm aceste transferuri de valoare despre care vorbeam, ca să ne întărim lotul. Rezultatele nu au fost cele dorite, de asta facem acum aceste schimbări. Până la urmă e mai bine să ai un lot de numai 19 fotbalişti de calitate decât unul cu mai mulţi jucători, dar nu la acelaşi nivel”, a mai spus preşedintele clubului de fotbal devean.
„Avem câţiva juniori competitivi la echipă şi mă refer aici la Andrei Mirică, Claudiu Roşie, Andrei Suciu, Rareş Anton, va reveni şi Marius Lupu, care în tur a fost o lungă perioadă accidentat. Cetate are şi echipă de tineret care activează în Liga a patra din campionatul judeţean, în compania unor formaţii de seniori. Demn de precizat este că la echipa a doua a lui CNS Cetate evoluează doar juniori din Deva şi elevi de la Liceul Sportiv, aşadar avem o bază proprie. Încet-încet am aşezat lucrurile pe un făgaş bun, rămâne să vină şi rezultatele. Ne dorim să obţinem la finalul campionatului o clasare în primele patru – cinci locuri, este posibil să realizăm asta, însă numai cu o cu totul altă evoluţie decât în tur. Vedeţi că de la locul 8 în jos toate echipele din serie sunt grupate strâns, sunt diferenţe minime de puncte, cu două – trei meciuri reuşite la rând urci imediat în clasament”, a declarat Daniel Simina.
Cum precizam, echipa va relua pregătirile luni, 21 ianuarie, când lotul se va reuni şi jucătorii vor efectua şi vizita medicală. Conducerea a decis că nu se va efectua nici un cantonament centralizat de pregătire în această perioadă. Vor fi 10 zile de antrenamente, la Deva, după care formaţia va începe jocurile de verificare. Devenii intenţionează să susţină opt partide amicale, fiind perfectate de pe acum patru dintre ele: în 30 ianuarie cu Pandurii Târgu Jiu, în 6 februarie cu Unirea Alba Iulia, în 9 februarie cu Energeticianul din Petroşani şi în 16 februarie cu Ghiroda şi Giarmata Vii. Toate meciurile vor fi în deplasare, pentru că terenul stadionului „Cetate” este în stare foarte proastă şi nu se poate juca pe el iarna. În aceste zile se va stabili şi restul partidelor amicale.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O adolescentă a vrut să se sinucidă, aruncându-se de pe pasarela Gării Simeria

O adolescentă de 17 ani din Simeria a vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa, ieri după amiază, nu se ştie...

Prinsă la furat de cărbune

O femeie a fost prinsă în flagrant de poliţiştii T.F. din Petroşani, în zona Iscroni-Aninoasa, un loc în care ”cărbunarii”...

Produse din carne expirate sau aproape expirate

Un control tematic derulat de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a scos la iveală mai multe nereguli şi s-a...

Închide