Politica si administratie

Enel Energie, amendată cu 100.000 de lei de Protecția Consumatorilor Hunedoara

Cei de la Protecția Consumatorilor a amendat Enel Energie cu 100.000 de lei, deoarece operatorul nu a luat în cal­cul, la facturare, indexul transmis de consumatori.

Acțiuni înșelătoare
„Ca urmare a înregistrării mai multor reclamații privind modul de facturare, an­gajații Comisariatului Județean pen­tru protecția Consumatorilor (CJPC) Hunedoara au sancționat contra­ven­țional Enel Energie SA cu două amenzi în valoare totală de 100.000 de lei.
Prima sancțiune contravențională în valoare de 50.000 de lei a fost aplicată ca urmare a reclamațiilor primite de la consumatori privind modul de fac­tu­rare, respectiv neluarea în calcul a in­dexului transmis de operatorul de dis­tri­buție și emiterea de facturi pe index estimat. A doua amendă a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor dis­puse printr-un proces verbal de cons­ta­tare a contravenției anterior, cu privire la aceleași aspecte. Cele două sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea Legii 363/2007 privind practicile comerciale incorecte, respectiv acțiuni înșelătoare și s-a dispus restituirea sumelor înca­sate în plus. Le recomandăm consu­ma­to­rilor ca, înainte de a depunere o re­cla­mație la CJPC Hunedoara, să se adre­seze operatorului economic în vedere so­luționării problemei”, anunță Dan Dumitran, șeful CJPC Hunedoara. (A.N.)