EvenimentFlash

Elevi intoxicaţi cu laptele primit drept supliment

Maximilian Gânju

Mai mulţi şcolari din municipiul Vulcan s-au îmbolnăvit, după ce au băut laptele primit ca supliment în pauza mare. Inspectorii au demarat o anchetă şi au constatat că produsul era impropriu consumului. Laptele a fost imediat confiscat la toate şcolile care primeau suplimentul alimentar de la firma unde s-au găsit problemele.

Atenţionaţi că le va fi închisă fabrica
Mai mulţi elevi ai clasei a III-a de la Şcoala Generală nr. 6 din municipiul Vulcan au acuzat dureri abdominale, stare de vomă şi ameţeli, după ce au băut laptele primit în pauza mare. Copiii şi-au anunţat învăţătorii şi părinţii, iar după ce au verificat o cutie cu lapte, dascălii au descoperit că lichidul avea o culoare maronie şi multe impurităţi. Conducerea şcolii a cerut intervenţia inspectorilor sanitar veterinari, care, după ce au analizat produsul, au decis de urgenţă oprirea de la consum a întregii cantităţi. Câteva mii de cutii au fost confiscate şi luate probe, care s-au trimis la analize. Firma producătoare este din Alba Iulia iar cea care deţine contractul de distribuţie a pachetului guvernamental şi care a livrat şcolilor laptele cu probleme este din municipiul Brad. „În urma analizelor, s-a descoperit că laptele avea corpuri străine şi prin sistemul nostru de alertă, am oprit de la consum toată cantitatea care s-a distribuit la unităţile de învăţământ din judeţul nostru. Firma producătoare a fost sancţionată şi i s-a pus în vedere că riscă să i se sisteze producţia, dacă nu-şi va remedia problemele”, a declarat, dr.  Gheorghe Cristea, şeful Circumscripţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Petroşani. Toată cantitatea de lapte reţinută de inspectori va fi înapoiată firmei producătoare, pentru a o distruge. Nu este pentru prima dată când pachetul guvernamental nu corespunde calitativ. La Petrila, cornul livrat de o firmă din judeţul Gorj ajungea prea târziu şi era necopt de multe ori, iar în urmă cu câţiva ani, la Lupeni, elevii unei unităţi de învăţământ au primit brânză topită în care s-au descoperit gândaci de bucătărie.

One thought on “Elevi intoxicaţi cu laptele primit drept supliment

  • Incurcate sunt cararile „laptelui”!
    O firma din Brad livreaza laptele din Alba si fac toxiinfectie copii nevinovati de la Vulcan!!
    Cornurile necoapte de la Gorj, ajungeau la Petrila…. si cireasa de pe tort: în urmă cu câţiva ani, la Lupeni, elevii unei unităţi de învăţământ au primit brânză topită în care s-au descoperit gândaci de bucătărie” !!!
    De unde erau gindacii ???Dupa atitia ani s-a aflat totusi???(curiozitate gazetareasca).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura