Actualitate

Elev condamnat pentru trafic de droguri

Tânărul, consumator de mulți ani de substanțe interzise, a fost prins că vindea drogurile în apropierea unor unități de învățământ din Deva. Elev în clasa a XII-a la liceul din Crișcior, tânărul a fost învinuit de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată, deținere de droguri, con­sum și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Le-a cumpărat ca să le vândă
Ofițerii BCCO l-au prins în flagrant în zona unei școli generale iar la percheziția corporală au descoperit mai multe doze pregătite pentru livrare. Elevul le-a spus polițiștilor că mai are și acasă substanțe interzise. Toto­dată, le-a mai spus anchetatorilor că este consumator de pe vremea când se vindeau „legale” la „magazinele de vise”, dar și că a început să-și cumpere droguri pentru a le revinde. Procurorii DIICOT au aflat că tânărul avea și clienți străini, cazați pe la hoteluri, unde mergea deseori pentru a-i aproviziona.

Conversații „codate”
„Dintre conversațiile identificate s-au evi­den­ţiat cele purtate cu utilizatorul Grzesiak (în limba engleză), din care reiese că îi vindea în mod regulat droguri în perioada septem­brie-octombrie 2021, deplasându-se în acest sens la hotel Julianna unde se afla. (…) Dis­cuțiile cu privire la efectuarea operațiunilor de comercializare a drogurilor de risc și mare risc și a substanțelor cu efect psihoactiv erau purtate de către inculpat în principal în apli­cația Surespot, care asigură atât con­fi­den­țialitatea utilizatorilor (aceștia folosind un pseudonim la alegere, fără nici un fel de alte date de identificare) cât și a comunicărilor, în acest mod fiind extrem de dificilă iden­ti­ficarea interlocutorilor, iar în cauză, în lipsa unor măsuri de supraveghere tehnică, identi­fi­carea unor consumatori din cercul incul­patului s-a făcut în cea mai mare parte informativ și investigativ”, se arată în dosar. Tribunalul Hunedoara la condamnat pe tânăr la o pedeapsă finală de 3 ani şi 7 luni închi­soare cu executare, însă sentința nu este de­fi­nitivă. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura