Actualitate

Elena Udrea va executa 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea (foto) a fost con­dam­nată definitiv la 6 ani de în­chisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce ÎCCJ a respins contestaţia în anulare depusă de aceasta.

Luare de mită
„Cu majoritate, Respinge, ca ne­fondate, contestaţiile în anulare for­mulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel îm­po­triva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înal­ta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători în do­sa­rul nr. 2303/1/2017. (..) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică,7 apri­lie 2022”, este decizia instanţei.
Elena Udrea fusese condamnată de magistraţii Curţii Supreme la 6 ani de închisoare cu executare în do­sarul „Gala Bute”, în care a fost acu­zată de luare de mită şi abuz în ser­viciu. După condamnare, aceas­ta a fugit din ţară. Ulterior, decizia a fost suspendată ca urmare a unei sen­tinţe a CCR, iar fostul demnitar s-a întors în România. Acum, decizia instan­ţei este definitivă, iar Elena Udrea are de executat 6 ani de în­chisoare.
Pe 21 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori de­cla­raţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fon­duri europene. Potrivit rechizi­to­riului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era mi­nis­tru al Dezvoltării Regionale şi Tu­rismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apro­piate acesteia (Ştefan Lungu, con­si­lier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar ge­neral al ministerului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor so­cietăţi comerciale, pentru a le ga­ranta plata la timp a lucrărilor finan­ţate de minister. Sumele obţinute ar fi intrat fie nemijlocit în posesia Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta. Udrea şi-ar fi exercitat atribuţiile în mod nelegal şi i-ar fi determinat şi pe alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului.
Elena Udera a părăsit, ieri ţara, fiind dată în urmărire generală, fiind prinsă în Bulgaria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura