Educaţie cu pumnii

Livia Botici

Radu Maximilian, un tânăr de 17 ani luat sub tutelă de călugării franciscani şi crescut într-un internat catolic din Deva, susţine că fost bătut cu picioarele de un pedagog. În urma loviturilor, băiatul a ajuns la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean

Conform spuselor adolescentului, întreaga poveste a pornit de la o neînţelegere. Acesta declară că era împreună cu alţi doi tineri, un băiat şi o fată, toţi din cadrul fundaţiei Sfântul Francisc, iar la un moment dat, acel băiat i-ar fi adresat cuvinte jignitoare tinerei. Se pare că a fost auzit de pedagog. Băiatul vinovat a fugit, iar Radu Maximilian, care are probleme cu piciorul, a fost găsit ţap ispăşitor şi pedepsit cu o palmă peste cap. Tânărul declară că după acea palmă a mai urmat încă o bătaie, de această dată, pedagogul lovindu-l cu picioarele. Din cauza loviturilor primite, Radu Maximilian a ajuns la spital. În fişa medicală se arată că minorul a fost agresat, iar doctorul i-a recomandat un control oftalmologic, pentru că se plânge de dureri acute de cap.

În cursul zilei de ieri, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, tânărul Radu Maximilian a făcut o plângere verbală, prin care spunea că unul dintre pedagogii de la Fundaţia Sfântul Francisc din Deva, i-a aplicat o corecţie fizică. „Am fost sesizaţi de către minorul Radu Maximilian, care a reclamat faptul că a fost victima unei agresiuni. El susţine că a fost bătut de unul dintre pedagogii săi. Acesta ne-a spus că va veni mâine, împreună cu un părinte şi va aduce şi certificatul medico-legal, pentru a depune plângere oficială împotriva dascălului. Dupa această etapă, vom putea începe cercetările, pentru a descoperi ceea ce s-a întâmplat”, ne-a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare