Echipa Robotix premiată cu titlul de Cetățean de Onoare al județului

Membrii echipei RobotX de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara au fost premiaţi azi, vineri, cu titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Hunedoara” pentru performanţa de a câştiga concursul internaţional de robotică „First Global Challenge”, desfăşurat în vara acestui an în Mexic.
     Festivitatea de premiere a avut loc în deschiderea şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cei nouă elevi şi mentorul lor, profesorul de fizică Mircea Nistor, fiind declaraţi Cetăţeni de Onoare” printr-o hotărâre ce a fost votată în unanimitate de către consilierii judeţeni.

„Aceşti tineri au câştigat tot ceea ce se poate câştiga, cele mai importante cinci premii ale competiţiei din Mexic. E o bucurie să vedem performanţele realizate de către aceşti elevi, în echipă, alături de experienţa şi devotamentul domnului profesor Nistor, fără de care acest premiu era mult mai greu de obţinut”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoar.

La rândul său, profesorul de fizică Mircea Nistor, mentorul elevilor, a arătat că premiul obţinut la campionatul internaţional din Mexic a dus la creşterea interesului copiilor de la Colegiul de Informatică pentru domeniul construcţiei de roboţi. „Am creat noi echipe în speranţa de a continua tradiţia asta deja înfiripată la noi. Sunt şi echipe de copii mici care învaţă să facă roboţi din lego, la clasele primare. Să vedem cum ne adaptăm cerinţelor care au explodat după acest succes. Ne aşteptam să se întâmple aşa ceva, întotdeauna puterea exemplului este cea care contează şi ne bucurăm”, a spus Mircea Nistor.

Elevii de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din municipiul Hunedoara au reuşit, în vara acestui an, să câştige cinci medalii de aur la Cammpionatul Mondial de Robotică „First Global Challenge”, desfăşurat în Mexic, concurând cu participanţi din 161 de ţări. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.