Dupã muzeu, lichidatorul le ia şi locuinţele

05 Florin Cazacu  0078

Nicolle Ebner

 Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au început cercetările în cazul lichidatorului societăţii Brad Min (Societatea Civilă Profesională de Insolvenţă IT Management Advisors SPRL Deva), care a vândut Muzeul Aurului unei organizaţii neguvernamentale, fără ştirea proprietarului. În acest caz, ieri, s-au autosesizat şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Le vinde încă o dată locuinţele deja cumpărate
Ieri, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), a semnalat un nou abuz săvârşit de acelaşi lichidator – Societatea Civilă Profesională de Insolvenţă IT Management Advisors SPRL Deva. De data aceasta, victimele sunt aproape 100 de brădeni, care, în decursul ultimilor doi ani, au cumpărat spaţiile de locuit dintr-un bloc ce a aparţinut societăţii Brad Min, înainte ca aceasta să intre în insolvenţă. „În ultimii doi ani, Brad Min a vândut spaţiile de locuit către chiriaşi, pe bază de factură, bani care au intrat în contul societăţii. Acum, după ce societatea minieră a intrat în insolvenţă, lichidatorul desemnat să recupereze datoriile acumulate de Brad Min la bugetul de stat, insistă să vândă încă o dată aceleaşi locuinţe”, declară primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

Matrapazlâcuri dâmboviţene
Şantajaţi că vor fi evacuaţi cu forţa dacă nu sunt de acord cu noile preţuri, unii dintre proprietari au cedat şi au semnat alte procese verbale de vânzare-cumpărare, la preţurile impuse de lichidator. „Este inadmisibil ce face acest lichidator. Ca şi în cazul Muzeului Aurului, nu respectă nici una din procedurile prevăzute de lege. De departe se vede că este vorba de un matrapazlâc între Centrul Ortodox Filocalia şi acest lichidator. Mă bucur, pe de altă parte, că Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara s-a autosesizat în cazul vânzării clădirii muzeului”, mai spune primarul Florin Cazacu. Rămâne de văzut ce se poate face şi în cazul locuinţelor sociale.

Şedinţă în faţa blocului
Potrivit primarului Bradului, în după amiaza acestei zile,  se va întâlni cu cei 100 de cetăţeni, pentru a stabili ce se poate face cu această societate de lichidare, care îşi permite să vândă, încă o dată, locuinţele care deja erau cumpărate de fiecare dintre cei ce locuiau în acel blocul respectiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.