ActualitateComunitate

După milioane de euro obținute pentru investiții, administrația din Dobra face o invitație la distracție

Magdalena Șerban

Primarii care știu să ges­tioneze in­vestiții mari, cunosc și cum trebuie ți­nută unită o comunitate. Așa că după ce bifează obiective de milioane de euro, parcă altfel merge la suflet un eveniment precum Zilele Comunei. La Dobra, dis­tracția va curge din plin în data de 16 iunie, începând cu ora 18:00, în centrul comunei, mai exact la piața agroalimentară.

Chiar au motive de sărbătoare
„Invit comunitatea la Dumi­nica Dobreană. Este manifes­tarea noastră, în primul rând, a tuturor celor din comună, iar apoi ne-am bucura să avem aproape și oamenii dragi, de suflet, veniți din împrejurimi sau chiar îndepărtări. Ideea este să petrecem frumos, să ne mai descrețim frunțile și să culegem roadele multiplelor investiții ce vin ca o bine­cu­vân­tare pentru planul nostru de dez­vol­tare locală. E timpul să ne și bucurăm împreună, nu doar să de­punem eforturi. Am încercat să vă pre­gătim un program artistic ce îi va reuni în recital pe îndrăgiți interpreți de muzică populară, așa cum
sunt Luminița Safta, Cristian Pomohaci, Mihaela Grec, Ovidiu Olari, Lorena Pascu, Bogdan Toma, Teodora Petruț, Nelu Ban Fântână, Cristina Stănilă, Sorin Pop, Andrada și Marinică Paul. Haideți să avem o seară memorabilă și să celebrăm lucrurile cu adevărat bune. Vă așteptăm cu mult drag”, a anunțat primarul din Dobra, Ovidiu Pădurean. Edilul are și de ce să fie mul­țumit, din bani euro­peni și guvernamentali mar­­când o serie de pro­iec­te. Amin­tim introducerea rețelei de gaz, înființarea rețelelor de apă uzată și stație de epurare nouă – în localitatea Dobra, rea­bilitarea energetică a două că­mine culturale – și anume așe­ză­­mân­tul din Panc și cel din Panc-Săliște, platformă co­mu­nală de gunoi, adaptată nevoilor reale, două stații de încărcare electrică cu câte două puncte fiecare, dotarea școlilor primare din satele Lăpușnic, Roșcani, Mihăiești și a celei gimnaziale din Dobra, dotarea cu mobilier a sediului administrativ plus multe altele. În total, mai bine de 15 milioane de euro sunt atrase, prin diverse filiere. Fiind vorba de demersuri susținute din fonduri câști­gate pe diferite axe, visteria proprie nu va avea de suferit. De altfel, tot ceea ce se întâmplă aici în ultimii ani cu capitolul mo­dernizări, reabilitări și dotări sem­ni­fică un prag istoric, neatins de nimeni până la actuala conducere actuală.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura