www.mesagerulhunedorean.ro

După medalii, la „Cupa Nadiei”

04 x 1 gimnaste la nadia cupCiprian Marinuţ

Patru gimnaste componente ale Lotului Naţional de Junioare de la Deva, dintre care una legitimată la CNS „Cetate” Deva, vor participa la „Nadia Comăneci International Invitational”, competiţie ce se va desfăşura în acest weekend în „Cox Arena” din Oklahoma (SUA). Sportivele sunt însoţite de antrenorii Florin Cotuţiu şi Daniela Mărănducă Nicolai şi îşi propun să obţină cât mai multe medalii, pentru a respecta tradiţia de performanţă a gimnasticii româneşti.

Primul concurs internaţional al anului
Gimnastele din Lotul Naţional de Junioare de la Deva vor deschide seria competiţiilor internaţionale din anul 2016 prin participarea la concursul „Nadia Comăneci International Invitational”, programat la finalul săptămânii, în SUA. Carmen Ghiciuc (CNS „Cetate” Deva) Carmen Glăvan, Ariadna Stanciu (ambele Farul Constanţa) şi Laura Iacob (CSM Oneşti) formează echipa care va reprezenta România la acest concurs de tradiţie la care gimnastele junioare din România au participat, an de an, cu rezultate foarte bune. Sportivele vor fi coordonate de antrenorii Florin Cotuţiu şi Daniela Mărănducă Nicolai, ambii din colectivul tehnic al Lotului de junioare de la Deva, iar delegaţia României este condusă de Nicolae Vieru, fostul preşedinte al FRG. Concursul organizat de Nadia Comăneci este parte dintr-un amplu eveniment iniţiat de Nadia Comăneci şi soţul său Bart Conner, intitulat „Bart & Nadia Sports & Health Festival” şi va reuni la start circa 1.500 de gimnaste, pe diverse categorii de vârstă. La start şi-au anunţat prezenţa sportive din mai multe ţări ale lumii, precum Australia, Canada, SUA, România sau Venezuela.

Au dominat ediţia de anul trecut
La ediţia 2015 a competiţiei, Olivia Cîmpian, Ioana Crişan (ambele CNS „Cetate” Deva) şi Alexandra Mihai, din Lotul Naţional de Junioare de la Deva, au fost printre cele mai bune din concurs. Cele trei sportive au cucerit şapte medalii (din care şase de aur), una la echipe şi şase în probele individuale. La individual compus, podiumul a fost sută la sută românesc, întrucât Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan au încheiat, la egalitate, în fruntea ierarhiei, iar Alexandra Mihai a urcat pe treapta a treia a podiumului. Ioana Crişan s-a impus la sărituri şi bârnă, iar Olivia Cîmpian a depăşit-o pe Alexandra Mihai cu doar 10 sutimi în finala de la sol.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.