După coronavirus, în judeţ avem două focare de pestă porcină africană

Ieri, Prefectura Hunedoara a informat că două focare de pestă porcină africană au fost izolate în două ferme mici de creştere a porcilor din zonele Călan şi Călanu Mic.
„Cazurile de pestă porcină africană au fost confirmate în gospodăriile a doi proprietari de mici ferme de creştere a porcilor. Au fost aplicate de urgenţă măsurile aprobate prin hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care au constat din instituirea de restricţii în cele două exploataţii, confiscarea întregii cantităţi de carne rezultată în urma sacrificării de urgenţă a porcilor, precum şi dezinfecţia locului unde a fost dispusă îngroparea carcaselor suinelor sacri­fi­cate”, a precizat Prefectura Hunedoara. Medi­cii vete­rinari monitorizează permanent starea cli­nică a porcinelor din zona de protecţie şi a fost instalat un filtru cu covoare dezinfectante la in­trarea în focarele din Călan şi Călanu Mic.
În plus, populaţia a fost informată despre de­cla­ra­rea focarelor de pestă porcină africană şi despre măsurile care trebuie luate pentru pro­tejarea ani­malelor din gospodării. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.