Politica si administratie

După „consilierul” Ion, a apărut și „asistenta” Eva. ANRE a implementat un asistent virtual pentru consumatori

Autoritatea Naţională de Regle­mentare în Domeniul Energiei (ANRE) a lansat, ieri, asistentul virtual Eva pentru utilizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie elec­trică şi gaze naturale la nivel na­ţio­nal (POSF).

Pentru cei care automatizează procesul
Potrivit unui comunicat, ANRE a im­plementat în cadrul proiectului „Dez­voltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simpli­fi­carea procesului de schimbare a furni­zo­rului de energie electrică şi de gaze na­turale” – SMIS 129990/705, Plat­forma online de schimbare a furni­zo­rului de energie electrică şi de gaze na­turale la nivel naţional (POSF), devenind astfel operator al acesteia. POSF este o platformă informatică unică la nivel naţional dedicată clienţilor finali de ener­gie electrică şi gaze naturale, care automatizează procesul de schimbare a furnizorului, prin simplificarea flu­xu­rilor de informaţii şi documente.

Răspunsuri detaliate
„Pentru a se familiariza cu func­ţio­na­lităţile platformei, am pus la dispoziţia consumatorilor, începând cu data de 16.03.2023, asistentul virtual, denumit Eva, care poate răspunde întrebărilor utilizatorilor privind detalii legate de pro­cesul de schimbare a furnizorului, de contractare, de POSF, precum şi in­for­maţii legate de reglementări spe­cifice schimbării furnizorului. Acest sistem inteligent permite asistentului virtual Eva să înveţe permanent prin pris­ma întrebărilor adresate de con­su­matori şi să fie în măsură de a oferi răspunsuri detaliate la problematicile ridicate de aceştia pentru domeniul spe­cific al energiei electrice şi gazelor na­turale. De asemenea, sunt dis­po­nibile manuale de utilizare şi tutoriale, în care se prezintă în detaliu modul cum se accesează şi se utilizează POSF. În vederea operaţionalizării platformei, am aprobat, prin Ordinul nr. 3/2022 cu modificările ulterioare, Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea plat­formei online de schimbare a fur­nizorului de energie electrică şi gaze na­turale şi pentru contractarea furni­ză­rii de energie electrică şi gaze naturale (Regulament POSF)”, a afirmat pre­şe­dintele ANRE, Dumitru Chiriţă.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura