EvenimentFlash

După ce a sărit cu toporul la un tânăr, un puşti a ajuns în spital bătut măr

Livia Botici

Un minor, în vârstă de 13 ani, a vrut „să-şi arate muşchii” în faţa unui alt tânăr, cu care se certa, folosindu-se de o secure. Potrivit celor care au asistat la incident, unealta periculoasă a ajuns în mâinile copilului cu acordul tatălui său, care l-a şi atenţionat să nu dea cu tăişul, ci numai cu partea cealaltă.

L-a atenţionat că-i vine de hac
Nici certurile între copii nu mai sunt ce erau mai demult. O dovedeşte din plin o întâmplare petrecută miercuri seara în municipiul Vulcan, acolo unde doi tineri, unul de 13 şi celălalt de 19 ani, s-au bătut şi înjurat, „ca la uşa cortului”. Totul a pornit de la un conflict pe care cei doi îl aveau de ceva vreme şi care, în acea seară a atins punctul culminant. Minorul se afla pe strada Muntelui, din localitate, împreună cu mai mulţi copii, atunci când tânărul de 19 ani, Florin M., a trecut prin acea zonă. S-au luat la ceartă şi, la un moment dat, copilul de 13 ani a fugit în casă, împreună cu câţiva prieteni, ameninţându-şi adversarul că îi va veni de hac. „Potrivit declaraţiilor date de ceilalţi prieteni de joacă, băiatul a mers acasă şi i-a cerut tatălui său securea. Acesta i-a dat-o, dar l-ar fi atenţionat pe fiul său să nu lovească cu ţăişul uneltei, ci doar cu partea cealaltă. Apoi, băiatul a coborât din nou în faţa blocului şi a început să-l ameninţe cu toporul pe tânărul de 19 ani”, a declarat comisarul şef Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan.

A minţit că l-a agresat un necunoscut
Văzând că minorul este, într-adevăr, periculos, Florin M. a reuşit să-i smulgă arma din mână, moment în care s-a şi năpustit asupra sa cu picioarele. Din pricina loviturilor primite, copilul de 13 ani a fost dus la Spitalul Municipal Lupeni, iar angajaţii de acolo au fost cei care au anunţat poliţia. Ajuns la secţia de Primire Urgenţe, minorul le-a spus medicilor că a fost bătut de o persoană necunoscută, în timp ce se juca în faţa blocului cu prietenii. Minciuna sa a fost descoperită de oamenii legii, după ce au audiat mai mulţi martori şi au reuşit să-l prindă pe agresor. „În urma loviturilor de picioare primite, copilul a fost transportat de la Spitalul municipal Lupeni, la o unitate sanitară din Timişoara, cu diagnosticul prezumtiv de ruptură de splină. Pe numele lui Florin M. a fost întocmit dosar penal, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a mai declarat şeful Poliţiei din Vulcan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura