Dublu argint european la tae-kwon-do ITF

11 x 1 oprescuCiprian Marinuţ

Sportiva Andra Kovaci, legitimată la clubul Cristal Haţeg, a cucerit două titluri de vicecampioană europeană la Campionatul European ce s-a desfăşurat la finalul săptămânii la Motherwell (Scoţia). În total, România a obţinut cinci medalii de aur, şapte de argint şi şapte de bronz şi a ocupat locul cinci pe naţiuni, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Tae-kwon-do, conduse de hunedoreanul Cosmin Oprescu.  

Mai puţin aur
Delegaţia de 35 de sportivi (16 seniori, 19 juniori) componenţi ai Loturilor Naţionale ale României, condusă de preşedintele Federaţiei Române de Tae-kwon-do ITF, Cosmin Oprescu, a cucerit 19 medalii la Campionatul European din Scoţia. Tricolorii au fost devansaţi în ierarhia generală pe medalii de Polonia, Norvegia, Italia şi Irlanda, însă puteau fi pe locul secund la general, dacă unele dintre medaliile de argint ar fi fost de aur. Sportiva Andra Kovaci, legitimată la clubul Cristal Haţeg, unde este antrenată chiar de Cosmin Oprescu, a cucerit două medalii de argint, una în proba de tehnici speciale juniori individual şi alta la spargeri forţă juniori cu echipa României. „Sunt mulţumit de rezultate, deşi România putea fi chiar pe locul doi în ierarhia generală pe medalii, la fel ca la Campionatul Mondial. Din păcate, ierarhia se bazează pe numărul de medalii de aur cucerite, iar noi am dat cel puţin trei-patru titluri europene pe medalii de argint. Avem o generaţie tânără care promite mult şi cred că rezultatele vor fi chiar mai bune la următoarele competiţii”, a spus hunedoreanul Cosmin Oprescu, care e preşedinte al Federaţiei din anul 2014.
Medaliile de aur ale delegaţiei tricolore au fost cucerite de Marcel Miron (tehnici speciale seniori masculin), Alexandru Ungur (tehnici speciale juniori masculin), Adelina Mihai (spargeri forţă juniori feminine), Dorian Neagu (spargeri forţă juniori masculin) şi de echipa de tehnici speciale seniori masculin. Argintul a fost adjudecat de Ştefan Toma (spargeri forţă seniori masculin), Andra Kovaci (tehnici speciale juniori individual Cristal Haţeg), Ana Guler (tehnici speciale seniori feminin) şi pe Andra Kovaci (tehnici speciale juniori individual Cristal Haţeg echipe la spargeri forţă juniori feminin, spargeri forţă juniori masculin, spargeri forţă seniori masculin şi spargeri forţă seniori feminin. Medaliile de bronz au revenit lui Cosmin Zetea (spargeri forţă juniori masculin), Szilard Incze (spargeri forţă seniori masculin), Adelinei Mihai (luptă juniori feminin, cat. 55 kg), Andreei Pavel (luptă juniori feminin, cat. 50 kg), Emanuel Matei (tull 1 dan juniori masculin), Georgian Manea (luptă seniori masculin, cat. +85 kg) şi echipei de tehnici speciale juniori feminin.

Cupa Europei 2016, la Cluj
Preşedintele Federaţiei Române de Tae-kwon-do ITF, Cosmin Oprescu, a precizat, pentru Mesagerul Hunedoarean, că performanţele sportive excelente au fost dublate în Scoţia şi de un succes în plan organizatoric. „În urma congresului desfăşurat cu ocazia Campionatului European, proiectul nostru privind organizarea a ediţiei 2016 a Cupei Europei la Cluj Napoca a fost aprobat. Astfel, în perioada 24-26 iunie, Sala Polivalentă din oraşul de pe Someş va găzdui cel mai puternic concurs open la nivel continental. La conceperea, promovarea şi prezentarea proiectului am fost sprijinit de Dan Tarcea, consilier local la Cluj Napoca”, a spus Cosmin Oprescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.