Apel la revenirea gimnastelor „acasă”

Ciprian Marinuţ

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a reacţionat, ieri, la rezultatele slabe obţinute de echipa de gimnastică a României la Campionatul Mondial din Scoţia şi a afirmat că lotul naţional feminin de gimnastică ar trebui să revină şi să se antreneze la Centrul Olimpic de la poalele cetăţii, aşa cum s-a întâmplat timp de peste 30 de ani. Edilul consideră că la Deva sportivele vor beneficia de sprijinul necesar din partea tuturor autorităţilor.

Deva iubeşte gimnastica
Petru Mărginean a declarat că mutarea Lotului Naţional din Deva la Bucureşti a avut efect negativ asupra performanţelor, în ultima perioadă înregistrându-se un apus al acestora. „Deva a fost centrul gimnasticii româneşti, iar aici s-au antrenat timp de mulţi ani loturile naţionale feminine ale României. La câţiva ani după ce au mutat lotul de gimnastică (n.r.-senioare) la Izvorani s-a ajuns să nu mai avem rezultate. Eu cred că mai bine era dacă antrenorii veneau la Deva. Aveau linişte, condiţii de la Federaţie, Guvern şi autorităţile locale şi judeţene, iar gimnastele se puteau antrena mult mai bine”, a spus edilul.
Acesta a afirmat că înnoieşte invitaţia ca lotul feminin de gimnastică să revină la Deva, precizând că autorităţile locale au sprijinit şi vor ajuta, în continuare, pregătirea sportivelor. „Sunt posibilităţi de a ajuta lotul, dar trebuie să fie neapărat la Deva. Eu cred că sunt condiţii bune – mai ales dacă se investeşte, avem antrenori, sunt buni. Ele (gimnastele, n.r.) se formează aici pentru că datorită antrenorilor de la Deva gimnastica românească a avut rezultate. Acolo (la Izvorani, n.r.) sunt doar selecţioneri. Lotul trebuie să fie la Deva, unde se simt şi fetele bine” , a mai spus primarul Petru Mărginean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.