ComunitateFlash

Dublă premiere la Orăştie

Magdalena Şerban

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută, vineri, la Orăştie, de primarul municipiului, Alexandru Munteanu, au fost premiaţi Mihaela Aldea, desemnată studentul anului 2011 în România şi profesorul Petru Androne Eli, dirijorul corului „Vlăstarele Orăştiei”, cor de la a cărui înfiinţare s-au împlinit, în această lună, 16 ani.

În semn de recunoştinţă

Primarul Orăştiei, însoţit de reprezentanţi ai Consiliului Local, a înmânat premii, distincţii şi diplome celor doi orăştieni care au reprezentat cu cinste imaginea municipiului în ţară şi străinătate. „La Orăştie, tradiţia trebuie păstrată şi dusă mai departe. Acest lucru se va întâmpla şi în 2012. Vreau să le mulţumesc profesorului Eli şi studentei Mihaela Aldea, pentru întreaga muncă depusă şi pentru faptul că au promovat atât de bine municipiul nostru. Le doresc succes în continuare şi cât mai multe realizări”, a spus edilul din oraşul Paliei. De asemenea, directorul Colegiului Naţional „Aurel Vlaicu”, din localitate, Cristian Mihai Călinescu, a oferit o diplomă de onoare Mihaelei Aldea, fosta elevă a colegiului, care şi-a finalizat studiile liceale cu 10 pe linie.

Cine sunt premianţii

Profesorul Petru Androne Eli s-a remarcat la pupitrul corului de copii „Vlăstarele Orăştiei”, aducând în palmaresul general al mişcării corale româneşti, nenumărate premii naţionale şi internaţionale, ultimele două fiind şi cele mai valoaroase din ultimii 16 ani: medalii de argint şi de bronz la prima ediţie a Campionatului Coral Mondial, care a avut loc în vara anului 2011 la Graz, în Austria. În ceea ce-o priveşte pe Mihaela Aldea, ea este nepoata regretatului artist Nicolae Adam, unul dintre cei mai mari sculptori români contemporani. Studentă în anul IV la Facultatea de Medicină din Cluj Napoca, tânăra desfăşoară muncă de cercetare la Institutul Oncologic clujean şi a fost distinsă, în luna ianuarie 2012, cu titlul de „Studentul anului în România”, premiu acordat de către Liga Studenţilor Români din Străinătate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura