Dublă hunedoreană, succes românesc la C.E. taekwon-do ITF

3 mai 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 romania taekwondoCiprian Marinuţ

Sportiva Andra Kovaci, legitimată la CS Cristal Haţeg, a obţinut o medalie de aur şi una de bronz la Campionatele Europene de taekwon-do ITF desfăşurate în weekend, la Tampere (Finlanda). Delegaţia României, condusă de preşedintele Federaţiei, hunedoreanul Cosmin Oprescu, şi-a apărat poziţia de naţiune de top a continentului la acest sport, ocupând locul doi în clasamentul general cu 8 medalii de aur, 6 de argint şi 7 de bronz.

Două medalii şi două locuri cinci
Andra Kovaci a cucerit titlul de campioană continentală cu echipa de tehnici speciale a României şi s-a clasat pe locul trei la individual în proba de  tehnici speciale, ambele medalii fiind la categoria junioare. În plus, sportiva de la CS Cristal Haţeg, antrenată de preşedintele Federaţiei, hunedoreanul Cosmin Oprescu, a mai reuşit două clasări pe locul cinci, cu echipa de luptă junioare şi cu echipa de tull junioare.
Delegaţia României şi-a trecut în palmares patru medalii de aur la individual şi patru la echipe. La individual, Alexandru Ungur (Delta Cluj) s-a impus la tehnici speciale juniori, Marcel Miron (Liga de Est Vaslui) a câştigat la tehnici speciale seniori, Beatrix Popa (Ştiinţa Dragonul Baia Mare) a triumfat la tehnici speciale junioare, iar Alexandru Filip (Sulsa Vaslui) a fost lider la tull juniori. La echipe, tricolorii au devenit campioni continentali în probele de spargeri forţă junioare, tehnici speciale junioare, spargeri forţă senioare şi tehnici speciale juniori. Argintul a fost cucerit de Ana Guler (Ştiinţa Ardealul Baia Mare) la tehnici speciale senioare, Adelina Mihai (Liga de Est Vaslui) la spargeri forţă junioare, Diana Chisăliţă (Delta Cluj) la luptă junioare cat. 50 kg, Ioan Dancu (Puma Sibiu), la luptă juniori cat. +75 kg, şi de echipele de tehnici speciale seniori şi tehnici speciale senioare. Toate medaliile de bronz au fost adjudecate la individual, după cum urmează: Andra Kovaci (Cristal Haţeg) la tehnici speciale junioare, Adelina Mihai (Liga de Est Vaslui) la luptă junioare cat. 55 kg, Oana Pavel (Hwarang Sibiu) la luptă junioare cat. 50 kg individual, Cosmin Zetea (Ştiinţa Dragonul Baia Mare) la spargeri forţă seniori, Cătălin Topai (Tae Kyon Oradea) la tehnici speciale seniori, Beatrix Popa (Ştiinţa Dragonul Baia Mare) la spargeri forţă junioare şi Vlad Găvruţă (CS Tae Kyon Oradea) la tehnici speciale juniori.

Locul doi european la general
În clasamentul general pe medalii, Polonia s-a impus detaşat, cu 21 de medalii de aur, 18 de argint şi 17 de bronz, iar România a ocupat locul al doilea în clasamentul general cu 8 medalii de aur, 6 de argint şi 7 de bronz. Podiumul a fost completat de Norvegia, 6-5-14, pe patru s-a clasat Irlanda, 5-8-8, iar Rusia a încheiat pe cinci, 5-6-14. România a participat cu un lot de 35 de sportivi la Europenele de juniori şi seniori de la Tampere.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ouăle de curcă

„Este adevărat că ouăle de curcă nu conţin colesterol şi sunt foarte bune ca valoare nutriţională?“, iată o întrebare pusă...

”Drumul Crucii” – cea mai lungă procesiune religioasă are loc în Straja

Mii de credincioşi participă în Vinerea Mare la o procesiune care reeditează chinurile Mântuitorului pe „Drumul Crucii“.

E definitiv! Romeo Beja va executa cei cinci ani de închisoare

Vești cât se poate de rele pentru fostul lider al minerilor din Valea Jiului, condamnat pentru subminarea puterii de stat la...

Închide