Drumul spre Sarmizegetusa Regia, aproape de final

02 drum sarmis 3Natalia Bumbac

Drumul care duce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, monitorizat la sânge de administraţia judeţeană, este aproape de a fi finalizat. În sensul în care, pe o porţiune de 15 kilometri din totalul de 18 kilometri a fost turnat primul strat de asfalt. Mai mult de atât, pe jumătate de drum, mai exact pe o lungime de nouă kilometri, s-a turnat stratul de uzură, adică asfaltul final.
„Suntem capabili să respectăm termenul contractual în privinţa finalizării lucrărilor. Asta însemnând ca până în 15 noiembrie să fie turnat tot asfaltul, pe toată lungimea drumului. Întreaga lucrare ar putea fi încheiată până la 1 decembrie şi, de ce nu, să sărbătorim Ziua Naţională a României aproape de Sarmizegetusa. Colegii mei au făcut o muncă impresionantă aici, dar aşteptăm să vedem rezultatele finale. Deocamdată, plăţi către constructor nu au fost făcute, a fost asigurată doar partea de cofinanţare a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. În acest moment derulăm procedurile pentru prima plată a lucrărilor. Cererea de rambursare a fost transmisă către Autoritatea de management din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), dar plăţile încă nu s-au făcut. Există riscul să avem lucrări executate pe proiecte din fonduri europene care nu vor fi decontate. Vom avea o întâlnire la MDRAP pentru a încerca să deblocăm situaţia, unde cererile de rambursare s-au aglomerat. Dacă nu vom găsi soluţia aici, ne vom adresa Comisiei Europene pe această problemă, cum de altfel am discutat cu comisarul european Corina Creţu, la întâlnirea de la Bruxelles”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.
Trebuie menţionat că lucrările de modernizare a drumului care duce către Capitala Dacilor trebuie încheiate până cel târziu în 31 decembrie.
Valoarea totală a proiectului este de 41.587.526,93 de lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara este de 672.326,96 lei, restul fiind obţinuţi printr-un proiect din fonduri europene din exerciţiul financiar 2007 – 2013.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.