Drumul spre Barajul Gura Apei va fi închis?

16 aprilie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Toate administraţiile locale se bat cu pumnul în piept că vor să dezvolte turismul. La Consiliul Judeţean avem chiar şi o agenţie care să se ocupe cu asta. Primăriile au cam toate direcţii de dezvoltare. Mai pe înţelesul tuturor, înfiinţăm direcţii ca să facem loc unora acolo, care încasează salarii mari şi nu fac nimic.

Peisajul face toţi banii, dar pe drum este dezastru
Recent, am făcut o deplasare la Barajul Gura Apei, pe Drumul Judeţean 685. Trebuie să vă mărturisesc că este o adevărată aventură să ajungi până acolo. Asta, dacă ai norocul să ajungi. Pentru că, la câţiva kilometri de barajul Gura Apei, începe calvarul. Sute de bolovani căzuţi de pe versanţi în mijlocul drumului. Asfaltul este atât de deteriorat că, dacă nu mergi cu o maşină de teren, ai toate şansele să cazi în ditamai groapa de pe şosea. Nici un indicator ca să te îndrume corect spre baraj. Nimic. Peisajul însă este unul de vis. Turiştii, majoritatea din alte judeţe ale ţării, sunt descumpăniţi. Nu înţeleg de ce un aşa obiectiv cum este barajul de la Gura Apei este lăsat în voia sorţii, iar drumul de acces este vai şi amar de el.

Directorul tehnic, depăşit de situaţie
Directorul tehnic al CJ Hunedoara, Carmen Guran, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu sunt bani pentru plata lucrărilor pe care ar trebui să le facă firma care are contractul de reparaţii şi întreţinere. Guran susţine că drumul ar trebui dat în administrare Direcţiei Silvice. „Acolo este obligatoriu să intervenim. Este vorba de o prioritate de gradul zero. Vom face tot posibilul ca acest drum să nu se închidă”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
În schimb, prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat că există varianta ca acest drum să fie închis. „Am trimis un grup de experţi astăzi (n.r.-ieri) pe DJ 685. Marţi voi avea raportul acestor experţi şi în funcţie de el vom decide în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă dacă vom închide drumul sau nu. Dacă există pericolul ca turiştii să se accidenteze, este clar că îl vom închide”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ciprian spune:

  Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa nu mai amane de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , … valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 28 ani la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , ….

 2. Dorin spune:

  Praf in ochii, drumul spre Gura apei , e praf de ani buni.
  In lipsa unor marcaje multi turisti fac stanga prea repede si ajung pe la cariera de piatra. Lipsa totala de interes din partea autoritatilor, un accident rutier in zona la afluxul de turistii care se preconizeaza ca va fi, este iminent.

 3. Fane spune:

  Păi,Ciprian,mai votații iar,cred că sunteți masochiști dacă îi votați de 28 de ani……….

 4. Fane spune:

  Ce rost are să repare drumul?Acolo nu sunt mulți votanți……

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conducerea Apa Serv Valea Jiului şi-a reluat programul de audienţe în teren

Sesizările transmise de consumatori sunt analizate şi unde se impune, conducerea şi specialiştii operatorului de apă merg la faţa locului....

Bulina neagră, 17.04.2018

Dacian Octavianus Vinca,  din satul Cerişor, comuna Lelese Pentru că a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare,...

Bulina albă, 17.04.2018

Natalia-Elena Intotero, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni Pentru că se dovedeşte a fi foarte activă de când a preluat conducerea...

Închide