Drumul Şoimului Băiţa în Cupa României a fost scurt în acest an

2. Soimul Baita - Millenium Giarmata 11 august - pagina  4Ovidiu Mănăstire

Deţinătoarea Cupei României, faza judeţeană, a fost eliminată în primul tur al ediţiei naţionale, fiind învinsă pe teren propriu, scor 1-3, de Millenium Giarmata. Trupa din Băiţa a plătit tribut lipsei de experienţă şi a importantelor absenţe faţă de echipa sezonului trecut.

Bară şi gol anulat pentru gazde
Cu un prim 11 „subţire” faţă de trupa sezonului trecut, Şoimul a început bine duelul cu echipa de Liga a III-a. Astfel, în minutul 12, căpitanul Edy Benea a trimis mingea în transversală, cu un şut de la marginea careului, iar peste cinci minute, Stamatin a reluat din vole peste poartă, de la 11 metri, centrarea aceluiaşi Benea. Replica oaspeţilor a venit de la Artimon, care a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri la colţul scurt, dar Ursu a scos providenţial. Şoimul a reuşit chiar să înscrie, prin Şoit, cu o lovitură de cap din careu la o centrare a lui Benea, dar steagul asistentului Daniel Popa era sus, indicând offside la mijlocaşul gazdelor, o decizie cel puţin discutabilă.

Doar golul de onoare, înscris de un debutant
Oaspeţii şi-au dovedit experienţa în finalul primului mitan, când au speculat două erori în defensiva Băiţei. Mai întâi, Trifu a reluat cu capul, nemarcat, o centrare a lui Ştefănescu, iar cu un minut înaintea fluierului de final, Soare a marcat tot cu capul, reluând în plasă o centrare din lovitura liberă executată de Corlăţeanu. Soarta partidei a fost decisă în primul sfert de oră al reprizei secunde, după ce Stoica l-a învins pe Ursu cu o execuţie de efect din careu. Până la final, Şoimul a dominat teritorial şi a reuşit să înscrie golul de onoare printr-un debutant, Fiţ, acesta reluând cu capul la colţul lung o centrare a lui Salamon. Din păcate, drumul Şoimului în Cupa României s-a terminat repede în acest an, alb-verzii plătind tribut pierderilor importante din lotul de jucători.
ŞOIMUL BĂIŢA 1 (0)
Ursu – Petresc, Popovici (72 Demian), A. Sevastiţa, Lupulescu – Stamatin, Mateescu, Şoit, Benea (cpt., 72 Fiţ) – Jurj (46 V. Sevastiţa), Salamon. Antrenor: Marius Tănasă
MILLENIUM GIARMATA 3 (2)
Luca – Soare, Artimon, Ştefănescu – Corlăţeanu (cpt, 83 A. Kalanyos), Domşa – Mihălceanu (72 Maşniţă), Stoica, M. Olariu, F. Olariu (62 Petri) – Trifu. Antrenor: Răzvan Leuca
Arbitrii: Mihai Domşa – Daniel Popa (ambii din Aiud), Emeric Tocai (Mediaş)
Au marcat: Fiţ (74) – Trifu (37), Soare (44), Stoica (58)
Stadion: „Comunal” din Crăciuneşti, spectatori 50

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare