ActualitatePolitica si administratie

Drumul judeţean spre Staţiunea Parâng, asfaltat în totalitate

Drumul judeţean care pleacă din Petroşani spre Staţiunea Parâng a fost asfaltat în totalitate, recepţia lucrărilor la ultimul tronson reabilitat fiind realizată în urmă cu câteva zile de echipa Consiliului Judeţean (CJ), care s-a ocupat de acest proiect.

Au verificat calitatea lucrărilor
Tronsonul este cuprins între pilonul 17 al telescaunului şi clădirea ANEFS din Sta­ţi­u­nea Parâng, măsoară 825 de metri, iar lucrările de modernizare au făcut obiectul unei investiţii de circa 2,2 milioane lei, rea­lizată din fonduri ale CJ Hunedoara. Pre­şe­dintele instituţiei, Laurenţiu Nistor, adminis­tratorul public Costel Avram şi echipa care s-a ocupat de proiect au făcut o vizită în Parâng, pe acest din urmă tronson mo­der­nizat. Împreună cu constructorul a fost verificată calitatea lucrărilor la sectorul de drum dat oficial în folosinţă.
„Am investit circa 2,2 milioane de lei, dar fiecare leu cheltuit a meritat. Un sector important din DJ 709F a fost modernizat cu fonduri atrase prin PNDL 2, iar noua arteră şi-a dovedit pe deplin utilitatea. Era şi păcat să nu fi investit şi în porţiunea care nu a fost cuprinsă în proiectul iniţial, astfel încât să avem un drum modernizat integral. Când faci ceva pentru cetăţeni, nimic nu este mult sau scump”, a declarat Laurenţiu Nistor.
Drumul spre Staţiunea Parâng urcă de la Cabana Rusu, din Petroşani, până la o altitudine de 1.850 de metri. Primele lucrări de modernizare s-au derulat pe o lungime de 4,5 km, în perioada anilor 2018-2021, printr-o investiţie în valoare de circa 18 milioane de lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL). Rea­bilitarea ultimului tronson, care mă­soară 825 de metri, a început în acest an. Mo­dernizarea drumului spre Staţiunea Parâng are ca principal scop dezvoltarea turismului din Valea Jiului. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura