Drumul către Sarmizegetusa Regia va fi redeschis în câteva zile

21 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, au început în forţă lucrările de consolidare a DJ 705A, în zona Valea Albă, sector închis temporar traficului rutier. Drumul Judeţean care duce la cetatea Sarmizegetusa Regia a fost închis, în urma producerii unei surpări de teren.

Operatorul economic care are contractul de întreţinere a acestui drum judeţean a mobilizat în teren utilaje şi mai multe echipe de lucrători. Astfel, s-au demarat procedurile de curăţare a albiei pârâului de pe Valea Albă prin îndepărtarea trunchiurilor de arbori abandonate ori aduse de viituri, pentru ca ulterior să poată fi executate lucrările de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră din cauza ruperii acostamentului şi surpării terenului de susţinere a şoselei.
„Acesta a fost motivul pentru care am iniţiat prima vizită, eram îngrijorat şi am vrut să luăm măsuri din vreme pentru ca sezonul turistic să înceapă în condiţii de siguranţă. L-am delegat pe administratorul public Costel Avram să urmărească personal lucrările şi ritmul acestora, pentru ca drumul să fie redeschis în cel mai scurt timp”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Administratorul public al judeţului, Costel Avram, a mers, ieri, din nou, pe teren, la Sarmizegetusa Regia. „Am mers din nou la faţa locului, împreună cu reprezentanţii firmei care se ocupă de întreţinerea acestui drum judeţean, pentru a vedea ce trebuie făcut de urgenţă pentru a asigura accesul turiştilor, cu mijloacele auto, în acest important obiectiv turistic al judeţului nostru. Deja muncitorii s-au apucat de lucru şi am primit garanţii din partea constructorului că, în circa patru-cinci zile, acest drum va fi redeschis circulaţiei, în condiţii de siguranţă”, a declarat Costel Avram. În paralel, au început lucrările de curăţare a rigolelor de pe DJ 705A şi de eliminare a tuturor resturilor vegetale de pe carosabil.
Circulaţia autoturismelor de la remiza administrativă a Serviciului Public Administrare Monumente Istorice până la casa de bilete va fi în continuare oprită, până când drumul spre cetatea Sarmizegetusa Regia va fi sigur pentru turişti.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cetățean spune:

    Bravo felicitări,pentru dăruire! Dar unde sunt vinovații? Nu dau cu subsemnatul la DNA? CEI care numai povestesc pe la birouri si atât! Adica cei de la Directia Tehnica care se ocupă de drumuri si investiții!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iuliu Winkler a primit Medalia de Aur a Societăţii pentru Încurajarea Progresului, din Paris

Deputatului european Iuliu Winkler (foto stânga) i-a fost decernată, miercuri seara, Medalia de Aur a Societăţii pentru Încurajarea Progresului -...

Bulina neagră, 22.03.2019

Daniel Minea, tânăr din Aninoasa, Valea Jiului Pentru că, aflat acum după gratii, fiind condamnat sub acuzaţia că a încercat...

Bulina albă, 22.03.2019

Fabius Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara Pentru că a luat măsura înfiinţării de echipe mixte, formate din reprezentanţi ai mai multor...

Închide