Iuliu Winkler a primit Medalia de Aur a Societăţii pentru Încurajarea Progresului, din Paris

21 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Mircea Crivăţ

Deputatului european Iuliu Winkler (foto stânga) i-a fost decernată, miercuri seara, Medalia de Aur a Societăţii pentru Încurajarea Progresului – Société d’Encouragement au Progres (SEP) în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în rotonda Şcolii Militare din Paris.
În cadrul festivităţii de premiere, preşedintele SEP, Jean-François Roubaud, a arătat că această distincţie i-a fost decernată europarlamentarului Iuliu Winkler pentru întreaga activitate, pentru rezultatele şi responsabilităţile pe care şi le-a asumat în Parlamentul European. A fost apreciată şi contribuţia decisivă a deputatului european în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor dintre judeţul Hunedoara şi Regiunea Franche-Comté.
În adresa de acceptare a distincţiei SEP, Iuliu Winkler şi-a exprimat crezul politic şi a arătat că întreaga sa muncă se fundamentează pe ideea de progres în beneficiul cetăţenilor. „Vin în faţa dumneavoastră din Transilvania, o regiune a României cu caracteristici unice, care este ţinutul natal a trei mari comunităţi etnice – română, maghiară şi germană. Sunt maghiar din Transilvania, unul dintre politicienii comunităţii mele. Întreaga mea activitate politică se desfăşoară în cadrul organizaţiei care reprezintă comunitatea maghiară din România – Uniunea Democrată Maghiară din România. Viziunea mea politică este cea a unei Europe a naţiunilor, regiunilor şi a comunităţilor; o Europă în care demnitatea umană şi libertatea sunt inviolabile; o Europă care respectă năzuinţa spre prosperitate a cetăţenilor săi, care asigură fiecăruia posibilitatea de descătuşare liberă a energiilor creatoare; o Europă a progresului, bunăstării şi păcii. (…) Cea mai nobilă misiune pe care politicienii şi-o pot asuma este aceea de a se pune în slujba progresului, în slujba valorilor intangibile ale umanismului, de a lucra având în minte şi suflet generaţiile viitoare. (…) Pentru mine va fi o frumoasă provocare să fiu mereu la înălţimea exigenţelor care decurg din primirea acestei distincţii. În munca mea, voi continua să mă ghidez după ideea nobilă a progresului în numele valorilor universale ale umanismului şi în slujba progresului comunităţilor europene. Astfel, cred că-mi voi putea aduce contribuţia modestă la progresul întregii umanităţi şi la asigurarea unui viitor mai bun pentru noi toţi“, a mai afirmat Winkler în adresa de acceptare a distincţiei SEP.
„Cei care împărtăşesc credinţa în progres şi au simţul datoriei faţă de copiii noştri şi faţă de lume trebuie să acţioneze în conformitate cu convingerile lor“, se afirmă în statutul SEP, care, de mai bine de un veac, s-a pus în slujba promovării umanismului prin susţinerea progresului în toate domeniile de activitate.
SEP a fost înfiinţată în 1908 la Paris, printre fondatorii acesteia numărându-se fraţii Auguste şi Louis Lumiere, inventatorii cinematografului, Albert Lebrun, ultimul preşedinte al celei de a 3-a Republici Franceze, Paul Painlevé, matematician, de două ori premier al Franţei, Louis Cailletet, fizician şi inventator, inventatorii Édouard Belin şi Édouard Branly. Membrii fondatori şi-au dorit ca SEP să fie organizaţia care să decerneze anual echivalentul francez al Premiului Nobel celor care, prin activitatea lor, fie ştiinţifică, literară, politică etc., au adus beneficii umanităţii.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 22.03.2019

Daniel Minea, tânăr din Aninoasa, Valea Jiului Pentru că, aflat acum după gratii, fiind condamnat sub acuzaţia că a încercat...

Bulina albă, 22.03.2019

Fabius Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara Pentru că a luat măsura înfiinţării de echipe mixte, formate din reprezentanţi ai mai multor...

Gura lumii, 22.03.2019

Spun cârcotaşii că o duduie cu funcţie din zona administrativă înjură de mama focului la serviciu. Şi respectiva nu are...

Închide