Drepturi salariale câştigate în instanţă de funcţionarii de la Forţele de Muncă

Circa 33 de angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara au câştigat în prima instanţă plata unor drepturi salariale cuvenite în perioada anilor 2015 – 2016. Procesul s-a judecat la Tribunalul Hunedoara, decizia „nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de AJOFM Hunedoara.

Banii pe care funcţionarii de la AJOFM Hunedoara i-au cerut în instanţă constituie diferenţa dintre salariile încasate şi majorările care trebuiau aplicate până la nivelul maximum de salarizare, conform unei Ordonanţe de Guvern. ”Admite cererea formulată în contradictoriu cu pârâta AJOFM Hunedoara. Obligă AJOFM Hunedoara să încadreze pe reclamanţi, funcţionari publici ori promovaţi în cadrul instituţiei, la nivelul maxim al fiecărui grad profesional, (…) începând cu data de 09.04.2015 prin aplicarea prevederilor art. 1 alin. 51 din OUG nr. 83/2014, aprobată cu modificări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor drepturile salariale reprezentând diferenţa între salariile cuvenite ca urmare a aplicării nivelului maxim de salarizare conform menţiunilor de mai sus şi salariile efectiv plătite, pentru perioada 09.04.2015-01.08.2016, urmând ca sumele să fie actualizate cu indicele inflaţiei de la data scadenţei lunare până la data plăţii efective”, se arată în hotărârea instanţei.
Contactat, directorul AJOFM Hunedoara, Nicolae Fara (foto), a arătat că odată ce va exista o hotărâre definitivă în acest proces, ea va fi pusă în aplicare, urmând ca drepturile băneşti cuvenite să fie plătite angajaţilor. În prezent, la nivelul AJOFM lucrează peste 60 de persoane.
De menţionat ar fi faptul că în ultimii ani, mai multe categorii de bugetari, în special cadrele didactice, au urmat calea instanţei pentru a-şi obţine drepturile salariale prevăzute de lege şi neachitate în realitate. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.