Dreptul la replică. „Secretarul municipiului nu are atribuţii de judecare şi decizie în privinţa validării mandatelor de consilier”

În virtutea dreptului la replică vă solicităm să in­seraţi în cotidianul dumneavoastră replica con­ducerii filialei judeţene a partidului AUR, la articolul „Secretarul general al municipiului Deva, Laura Sârbu: documentele celor de la AUR au fost depuse după expirarea termenului legal. S-au “împiedicat” singuri şi dau vina pe conducerea primăriei”, publicat în ediţia din 28.10.2020 a ziarului MESAGERUL HUNEDOREAN
Suntem onoraţi de apariţia pe prima pagină a publicaţiei dumneavoastră. Ne-am fi dorit ca o ase­menea apariţie să fi fost posibilă şi în timpul cam­paniei electorale cu prezentarea candidaţilor noştri la primăria şi consiliul local Deva, cu propunerile noastre de proiecte extraordinare pentru Deva şi cu echipa AUR – un partid de oameni simpli din popor, competenţi care vor doar o societate corectă şi o ţară prosperă.
Vă mulţumim pentru oportunitatea de a prezenta dovezi reale a acestei situaţii surprinzătoare de invalidare a unor consilieri locali aleşi de cetăţenii Devei. Judecătoria a ajuns la soluţia invalidării din cauza neîndeplinirii de către secretarul municipiului a obligaţiilor sale conform legii.
Este important pentru noi toţi, cetăţeni ai României cu drepturi conferite de lege să ne apă­răm aceste drepturi şi să spunem pe nume ne­drep­tăţilor care ni se fac. Iar când avem puterea şi în­drăz­neala de a ne apăra aceste drepturi, nu este un scandal, este un lucru demn de respect şi admi­raţie. Este de asemenea important să nu acceptăm ca lupta noastră pentru drepturile noastre să fie una luată în derâdere de aceeaşi indivizi care fac nedreptăţile şi încearcă să întoarcă vina asupra noastră – o tactică nedemnă de integritate şi lipsită de curaj adevărat.
Declaraţiile secretarului municipiului, primarului şi chiar cele ale prefectului sunt doar nişte susţineri, nicidecum dovezi. Aceste declaraţii şi acţiuni ne-au prejudiciat în mod grav interesele, iar aceste per­soane nu prezintă credibilitate din punct de vedere obiectiv. Dovezi incontestabile există însă şi ele sunt probele la dosarul judecătoriei, corespondenţa ofi­cială trimisă de secretarul municipiului şi sentinţa judecătoriei cu privire la motivarea invalidării mandatelor noastre de consilieri.
Atât domnul Tiberiu Claudiu Barstan cât şi Anamaria Gavrilă (în foto) şi-au îndeplinit obligaţia de depunere a dosarele de validare a consilierilor locali Deva. Aceştia au depus documentele la registratura primăriei pe data de 12.10.2020 şi au primit un număr de înregistrare. Secretarul muni­ci­piului avea obligaţia de a elibera pe loc o confirmare de primire a documentelor, ceea ce nu s-a în­tâmplat. Din contră, fără explicaţie logică şi absolut absurd, ea nu a trimis judecătoriei dosarele şi chiar a declarat judecătoriei că dosarele nu au fost de­puse de cei doi. Aceasta reiese clar din sentinţa ju­decătoriei şi adresa către judecătorie a secretarului municipiului la dosarul instanţei. Prin urmare judecătoria nu a avut pe baza căror documente să valideze calitatea de consilieri a membrilor noştri de la partidul AUR şi a invalidat mandatele.
Precizăm că secretarul municipiului nu are atri­buţii de judecare şi decizie în privinţa validării man­datelor de consilier. Ea are doar obligaţii de trans­mitere a documentelor mai departe judecătoriei. Judecătoria decide în privinţa termenelor şi validează sau invalidează mandatele. Încercarea secretarului municipiului de a invalida voinţa alegătorilor AUR a ajuns aşadar la apogeu prin ne­trimiterea niciunui document al nostru la jude­cătoria Deva. Cum acest gest este absolut inexpli­cabil, este normal să apreciem că este o faptă de rea voinţă şi o clară piedică pusă pentru ca Tiberiu Claudiu Barstan şi Anamaria Gavrilă să nu poată reprezenta cetăţenii Devei în consiliul local, deşi alegătorii aşa şi-au exprimat dorinţa. Să ieşi şi să declari că ai depus documentele la judecătorie este ceva incredibil şi o minciună şocantă pentru un se­cretar al unui municipiu! Când sentinţa judecătoriei spune clar că dosarele nu au fost depuse la judecătorie.
În ceea ce priveşte declaraţiile primarului, ele ne confirmă doar că el este implicat în această situaţie indirect şi susţine o nelegalitate. El a făcut afirmaţii neconforme cu situaţia şi într-un moment cu totul inoportun – înainte de a lăsa instanţa să se pronunţe definitiv. Este o clară intenţie din partea primarului de a influenţa justiţia. Dacă intenţia era de avea pace în consiliul local, secretara municipiului are prin lege încă 2 zile după expirarea termenului de 15 zile pentru consilieri să trimită documentele judecătoriei. Dacă intenţia era bună şi se dorea cu adevărat o schimbare în administraţia oraşului Deva, era mai mult decât destul timp pentru a trimite documentele spre validare.
Ne bucurăm să putem spune că vineri, 29.10.2020, instanţa a admis apelul nostru la sentinţa de invalidare a mandatelor noastre de con­silieri. Această hotărâre ne dă posibilitatea de vali­dare a consilierilor locali AUR şi de a fi reprezentaţi în consiliul local.
Încheiem prin a vă mulţumi pentru dreptul la replică şi vă invităm să faceţi cu adevărat o dife­renţă pentru binele României şi informării cetă­ţenilor – să cunoaşteţi şi să promovaţi prin publi­caţia dumneavoastră în campania pentru alegerile parlamentare partidul nostru AUR şi misiunea noastră pentru România. Candidaţii noştri de valoare au un real potenţial de a reînvia România şi de a da înapoi românilor demnitatea, dreptatea şi posibilitatea de a trăi într-o ţară prosperă – pentru noi şi pentru copiii şi tinerii noştri.

7 comentarii la „Dreptul la replică. „Secretarul municipiului nu are atribuţii de judecare şi decizie în privinţa validării mandatelor de consilier”

 • 1 noiembrie 2020 la 22:13
  Legătură permanentă

  Felicitari tinerilor, e timpul unei (r)evolutii in orasul DEVA.

 • 2 noiembrie 2020 la 10:28
  Legătură permanentă

  Ați făcut plângere penală pentru abuz în serviciu? Dacă nu, înseamnă că vorbiți aiurea, dacă ați făcut spuneți nr. dosarului de la Parchet și să hotărască judecătorii. Faceți un lucru până la capăt dacă sunteți de bună credință și vreți schimbare!

 • 2 noiembrie 2020 la 10:29
  Legătură permanentă

  Da. Se pare că cea sau cei care au împiedicat validarea mandatelor de consilieri a celor de la ,,AUR” sau folosit de funcțiile lor și de psihologia inversă în care chipurile victima este devină pentru ceea ce i s-a întîmplat.
  Lucruri parșive și mîrșave la mijloc.

 • 2 noiembrie 2020 la 11:00
  Legătură permanentă

  Veti castiga in instanta, apoi puteti sa ii descgideti secretarei ptimariei, proces ptr abuz in serviciu, impiedicarea desfasurarii mandatului de ales local, ..daune morale ..
  Dumnezeu,nu va admite asemenea abuzuri !

  Forta ptr A.U.R. !

 • 2 noiembrie 2020 la 11:42
  Legătură permanentă

  Panica mare in mafie, observ.Atat in cuiubul lor cat si in propagandistii lor de serviciu.E bine inseamna.Nu cedati AUR.Tocmai asta e semnul ca faceti bine, ceea ce faceti.Dupa mult timp exista o alternativa reala.Succes AUR !

 • 3 noiembrie 2020 la 9:29
  Legătură permanentă

  Secretara Laura e un puiut de mafiot. Cit mai rezista acolo ? Cred ca DNA-ul se face ca nu vede. Oare de ce ?

 • 3 noiembrie 2020 la 15:03
  Legătură permanentă

  mai Andrusceac, ce legatura are d-zeu cu abuzurile din primarie? scrie ceva in biblie despre asta?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.