Politica si administratie

Două grădinițe din municipiul Deva, reabilitate energetic cu fonduri europene

În ședința extraordinară de ieri, 21 noiembrie 2022, a Consiliului Local al municipiului Deva au fost apro­bate documentațiile tehnico-eco­no­mice, faza de avizare a lucrărilor de intervenție și indicatorii tehnico-economici pentru două obiective de investiții: Renovarea energetică a Grădiniței cu Program Normal nr. 3, Aleea Teilor din municipiul Deva (valoare totală estimată 6.388.043 de lei – aproximativ 942.000 de euro) și Renovarea energetică a Gră­diniței cu Program Prelungit
nr. 2, Aleea Scărișoara nr. 3 din municipiul Deva (valoare totală es­timată 5.390.017 de lei – aproxi­mativ 769.000 de euro).
Finanțarea lucrărilor se face prin PNRR, Componenta C5 – Valul Re­novării și prin Bugetul local al Mu­nicipiului Deva. Un astfel de proiect de renovare energetică a unităților de învățământ va duce la scăderea facturii la energie cu minimum 45 la sută. Aceste proiecte se alătură celorlalte investiții în unitățile de învățământ devene, realizate cu fon­duri europene nerambursabile.
„Să asigurăm copiilor noștri un învățământ de calitate este o prio­ritate a administrației publice locale, iar renovarea energetică a unităților de învățământ este un pas im­portant în această direcție”, a spus Florin Oancea, primarul municipiului Deva. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura