Sport

GIMNASTICĂ. Fostul campion Marian Drăgulescu: Mi-am deschis Academie de gimnastică, după modelul Nadiei

La Bacău, se desfășoară în aceste zile Campionatele Naţionale de gim­nas­tică artistică individuale pentru juniori, primii find băieții. A fost o premieră, pentru că tânărul junior de la CSS Dinamo, Alexandru Urzică, a cucerit absolut toate medaliile, atât la individual compus cât și la cele șase aparate, el fiind cel mai titrat junior din competiție.
Surpriza a venit de la faptul că tâ­nărul gimnast dinamovist a primit medaliile după finala de la sărituri de la…stelistul Marian Drăgulescu (foto), multiplu campion mondial și unul din­tre sportivii care are o săritură ce îi poartă numele. De aici și scurta mea discuție cu Marian Drăgulescu.

Reporter: Ai inaugurat recent Aca­de­mia de gimnastică, una care îți poartă numele. De ce?
Marian Drăgulescu: Am simțit că e nevoie să atragem copiii spre mișcare, către sport și, de ce nu, către gim­nas­tică. După cum știți, eu am făcut gim­nastică mai toată viața, asta știu să fac și următorul pas era să îmi deschid și eu propria mea academie. M-au inspi­rat câțiva oameni din sport, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Cătălin Moroșanu. Este un vis de-al meu de­venit realitate. Mă bucur să pot preda gimnastica de înaltă performanță, să dau din experiența mea și viitorilor performeri.

Reporter: Ai trecut prin toate eta­pele, sportiv, antrenor și acum an­treprenor. Cum e?
Marian Drăgulescu: Sper să fie bine și în ultima mea activitatea, așa cum a fost ca și sportiv și cum sunt acum, an­trenor la CSA Steaua București. Toate au un numitor comun, sportul și gim­nastica.Sper să am succes și ca antrenor și ca antreprenor.

Reporter: Te-am văzut la festi­vi­tatea de premiere. Pe când un…Urzică va face o săritură…Drăgulescu, între­bare care vine ca urmare a faptului că tu ai înmânat medalia de aur juniorului Alexandru Urzică, cel mai titrat re­pre­zentant al juniorilor de categoria a II-a nivelul 3 competițional?
Marian Drăgulescu: Până una, alta îl avem și pe juniorul de la Steaua, Gabriel Burtănete care face săritura Drăgulescu și o face bine, l-ați văzut la Liverpool, la Mondiale. E un sportiv de care eu sunt foarte mândru că face bine această săritură. Alex Urzică este un copil foarte talentat, dar trebuie să așteptăm să mai crească un pic, să nu punem presiune pe el.Trebuie să îl vedem în competițiile mari și apoi vom vedea.

Reporter: Când îi vezi pe juniorii aceștia con­cu­rând, nu îți vine să te îmbraci în costum și să evoluezi la bară fixă, paralele, la sol și la …sărituri?
Marian Drăgulescu: Acum m-am liniștit, nu îmi mai vine. Am ajuns la o vârstă la care corpul, organismul meu, nu îmi mai permite acest lucru. Prefer să fiu antrenor, vreau să fiu unul bun și, cum spuneam, un antreprenor cu multe reușite.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura