Politica si administratie

Angajările la CEH, motiv de discordie între politicieni

Adriana Năstase

Continuă cearta politicienilor pe tema angajărilor, a noilor angajări la Complexul Energetic Hunedoara. Este vorba de 20 de amărâte de angajări, dar tot e ceva. După ce senatorul Cristian Resmeriță (foto stânga) l-a acuzat pe mi­nis­trul Energiei și pe cei din PNL Hunedoara că au blocat aceste an­ga­jări, Vetuța Stănescu, liderul liberalilor hunedoreni i-a răspuns senatorului social-demo­crat. Apoi, Resmeriță a venit cu un atac la prefect, iar acesta nu a întârziat să-i răspundă lui Călin Marian (foto dreapta).

S-au consultat

„Pentru o corectă informare, vă pre­zint câteva dintre acțiunile colegilor din PNL la adresa Văii Jiului: Februarie 2021 – în jur de 100 de mineri se blochează în subteranele minelor din Valea Jiului. Virgil Popescu, ministru PNL dar și toată conducerea Complexului Energetic Hunedoara, formată doar din membri PNL, NU VIN SĂ DISCUTE CU MINERII!
Februarie 2021 – Călin Petru Marian, prefect PNL al județului Hunedoara, intră în subteranul EM Lupeni. Primul lu­cru pe care dorește să îl facă, este SĂ FUMEZE. Este la un pas să fie linșat de mineri!
2021 – Ministrul Virgil Popescu, mem­bru PNL, propune prin PNRR, ca Ter­mo­centrala Paroșeni SĂ FIE ÎNCHISĂ, fără ca NIMENI din Comunitatea Europeană să i-o ceară!
Noiembrie 2022 – După multă vreme se angajează 20 de mineri la EM Lupeni. Virgil Popescu, ministru PNL, după o consultare cu cei care conduc Orga­ni­zația PNL Hunedoara, BLOCHEAZĂ ANGAJĂRILE!
Ianuarie 2021 – Noiembrie 2022-Vetuța Stănescu, deputat, președintele PNL Hunedoara, NU FACE NIMIC!!!”; a scris senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriță.

 

Ce a răspuns prefectul

„Bună ziua, domnule senator Cristian Resmeriță!

Demagogia și ipocrizia le ridicați, din nou, la rangul de virtuți.
Vă considerați jupân al Văii Jiului, iar acum vă place să credeți că sunteți și jupân al județului, încercând să dați lecții celor care nu sunt de acord cu dum­nea­voastră. Sunteți mic, prea mic, domnule Cristian Resmeriță, și atunci când vă erijați în protectorul Văii Jiului, dar și atunci când credeți că faceți legi „pe persoană fizică”. Vă asigur că tot ceea ce face prefectul Călin Petru Marian este spre binele cetățenilor din județul Hunedoara și doar în spiritul în care a jurat pe Constituție. Nu a închis ter­mo­centrala de la Mintia nici prefectul, nici președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu. S-a urmărit doar oprirea he­mo­ragiei scurgerii banului public pe care dumneavoastră îl considerați ca fiind propriul buzunar. Nu se putea lăsa să se acumuleze pierderi de aproape 1 milion de euro, la fiecare 2 zile, cum dumnea­voastră ați fi dorit, fără a vă gândi la consecințe.Tot ceea ce am încercat să facem cu termocentrala Mintia a fost de a regândi o traiectorie în spiritul efi­cienței, a locurilor de muncă sigure, dar și a siguranței Sistemului Energetic Na­țional. Orice acuzații aduse mie, Par­tidului Național Liberal sau președintelui județean al PNL, vin doar să acopere pro­blemele pe care le aveți acasă, pro­bleme pe care le gestionați cu „La Famiglia” și care apar public pe posturile naționale de televiziune. Prin învinuirea PNL încercați să vă disculpați prin mu­tarea atenției publice de la subiectele care vă deranjează, uitând că aproape 30 de ani, prin conducerile impuse de PSD, ați devalizat CEH (numai în ultimii 10 ani cu peste 1 miliard de euro). Vă faceți că nu știți că se exportă cărbune de la Lupeni în Polonia. Vă faceți că nu știți că se încălzesc cei din Gorj cu căr­bunele din sacii de la Lupeni. Vă faceți că nu știți că cel care transportă acest căr­bune este tocmai unul din cei 10 fini ai dumneavoastră, care, ce să vezi, se ocupă și de curățenia orașului Lupeni. Pe principiul „Hoțul strigă hoții” v-ați fă­cut mic, iar din demagogie ieftină ați ajuns la o ipocrizie crasă. Răspund pen­tru toate faptele mele și nu admit să mi se dea public recomandări de către oameni care se cred mai presus de lege. Mă voi lupta în permanență ca adevărul și dreptatea să fie mai presus de in­te­resul politic sau de grup. De asemenea, nu accept ca oamenii să fie folosiți pen­tru atingerea unor scopuri personale sau de natură politică.Despre Coaliția de guvernare, vă spun, domnule senator, că întâlnirile au fost mult mai multe , dar au avut loc într-un cadru restrâns, dumnea­voastră nefiind printre cei considerați că trebuie să li se ceară părerea. Încercăm să luăm orice decizie care este benefică pentru locuitorii județului Hunedoara și, în același timp, facem tot ce ne stă în putință pentru ca cetățenii să ducă o viață cât mai bună”, i-a răspuns lui Cristian Resmeriță, pe Facebook, pre­fectul de Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura