Sport

Două atlete, opt medalii

Ciprian Marinuţ

Andreea Todereanu şi Florentina Marincu (foto), cele mai valoroase atlete ale anului 2010, legitimate la CNS CSS „Cetate” Deva, au obţinut opt medalii la „Cupa de Iarnă”, ultima competiţie a acestui an.
 

Perfectă la triplusalt
Andreea Todereanu (18 ani) şi-a confirmat cartea de vizită de specialistă a probei de triplusalt, ocupând locul I în ambele etape ale competiţiei desfăşurate la Bucureşti. Todereanu s-a impus cu o săritură de 13,17 metri în prima etapă, desfăşurată în 5-6 decembrie şi rezervată juniorilor I şi III.  Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a „zburat” doar 12,52 metri în etapa secundă, destinată juniorilor II, tineretului şi seniorilor şi consumată la sfârşitul săptămânii trecute, dar a fost tot lideră a concursului. Todereanu a concurat şi la săritura în lungime, unde a ocupat locul I în prima etapă, cu un salt de 5, 62 metri şi s-a situat pe locul secund în etapa a doua cu o săritură de 5.66 metri. „Andreea a făcut un concurs bun în prima etapă, însă în ceea de-a doua, a evoluat modest. E explicabil, pentru că în ultima perioadă, nu a putut să se pregătească în mod corespunzător, din cauza vremii nefavorabile”, a comentat antrenorul Nicolae Alexe.

Noi recorduri personale
Florentina Marincu (14 ani) a avut un parcurs ascendent, reuşind acelaşi bilanţ ca şi Todereanu, respectiv trei medalii de aur şi una de argint. Vitezista de la Cetate s-a impus, în prima rundă, la junioare III, în proba de 60 metri, cu timpul de 8,12 secunde şi la săritura în lungime, cu un salt de 5,58 metri. Marincu s-a întrecut pe ea însăşi în etapa a doua, când a concurat cu sportive mai mari decât ea. Deveanca a stabilit două noi recorduri personale, respectiv 11,86 metri la triplusalt, probă în care a ocupat primul loc şi 5,71 metri la săritura în lungime,cu care s-a clasat pe locul doi. „Florentina s-a mobilizat mai bine şi a evoluat aproape perfect. Îmi pun mari speranţe în ea pentru anul viitor, când va concura tot la junioare III”, a spus Nicolae Alexe.
Andreea Todereanu, participantă în vară la Campionatul Mondial din Canada, şi Florentina Marincu, medaliată cu bronz la Campionatul Balcanic, vor obţine premii consistente de final de an din partea clubului CNS CSS „Cetate” Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura